26 Νοε 2010

Ξεκινά η μετακίνηση 2.000 υπαλλήλων από τις νομαρχίες προς τους δήμους


Με εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος ξεκινούν οι μετατάξεις περίπου 2.000 υπαλλήλων που υπηρετούν σήμερα στις νομαρχίες προς τους δήμους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, μετά και το «ναυάγιο» των εθελοντικών μετατάξεων, προβλέπονται δύο εναλλακτικές....

περιπτώσεις υποχρεωτικών μετατάξεων.

Η πρώτη αφορά το προσωπικό που υπηρετεί σε οργανικές μονάδες, των οποίων το σύνολο των αρμοδιοτήτων μεταφέρεται στους δήμους, όπως για παράδειγμα, το προσωπικό των πολεοδομιών και τον υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης. Το προσωπικό αυτό μετατάσσεται υποχρεωτικά στο δήμο της έδρας του νομού, ή στο δήμο εντός των ορίων του οποίου λειτουργούσε η καταργούμενη αντίστοιχη αποκεντρωμένη νομαρχιακή υπηρεσία. Οι μόνιμοι υπάλληλοι της περίπτωσης αυτής μετατάσσονται σε συναφείς κλάδους και ειδικότητες. Ετσι, για παράδειγμα, εάν σε ένα τμήμα Πολεοδομίας του οποίου το σύνολο των αρμοδιοτήτων απονέμεται στους ΟΤΑ, υπηρετούσαν εφτά υπάλληλοι την 1-1-2010 και οι τρεις εξ' αυτών μετετάγησαν εθελουσίως, τότε οι υπόλοιποι τέσσερεις θα μεταταγούν αυτοδικαίως στον οικείο δήμο.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά το προσωπικό που υπηρετεί στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Το προσωπικό αυτό μετατάσσεται με τη ίδια σχέση εργασίας στο δήμο, όπου λειτουργούσαν τα ΚΕΠ. Σ/ αυτή τη διαδικασία μετάταξης περιλαμβάνονται και οι δόκιμοι υπάλληλοι των ΚΕΠ.

Το Βημα on line