21 Οκτ 2010

'Αλλες δυο πλατείες στην Νεάπολη


            Συνεχίζεται η δράση της Δημοτικής Αρχής στον τομέα των αναπλάσεων , που αλλάζουν την όψη της πόλης της Κορίνθου και  αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Δύο ακόμα πλατείες είναι αυτήν περίοδο  σε φάση κατασκευής.
            Πρόκειται για  νέα πλατεία στην περιοχή της Νεάπολης και για ανακατασκευή  υπάρχοντος πάρκου  στον ΟΣΕ.
            Συγκεκριμένα  άρχισαν οι εργασίες   για την κατασκευή της πρώτης πλατείας  με παιδική χαρά , έκτασης 3 περίπου στρεμμάτων στην  περιοχή της Νεάπολης, προϋπολογισμού 320.000 €, η οποία με την ολοκλήρωσή της,  καθώς  και με τον περίβολο της εκκλησίας του Αγ. Ταξιάρχη θα αλλάξει τελείως την όψη της υποβαθμισμένης σήμερα περιοχής, παράλληλα με τα έργα διανοίξεων οδών και εφαρμογής του σχεδίου πόλης Μπαθαρίστρας  προϋ/σμού 600.000 € που είναι ήδη σε εξέλιξη. Το έργο αυτό έχει δώσει ενθουσιασμό και αισιοδοξία στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι πρώτη φορά είδαν ενδιαφέρον από Δημοτική αρχή με σημαντικά έργα υποδομής (αποχέτευση  ακαθάρτων προϋ/σμού 2.900.000 €, αποχέτευση ομβρίων κλπ)  και τώρα με έργα  πλατειών, οδοποιίας και άλλα.      
            Η δεύτερη πλατεία που άρχισαν οι εργασίες είναι  στο τρίγωνο μεταξύ των οδών Δημοκρατίας, Αγ. Νικολάου και Πειρήνης  στην είσοδο της πόλης αλλά και στην  είσοδο του σταθμού του ΟΣΕ. Πραγματοποιούνται αντικαταστάσεις όλων των περιμετρικών πεζοδρομίων, φωτισμός και στη συνέχεια  θα αναβαθμιστεί το πράσινο του μικρού αυτού πάρκου με τα υψηλά δένδρα.
            Τα έργα πραγματοποιούνται από πόρους του Δήμου, ως αποτέλεσμα της οικονομικής ευρωστίας και της ορθής οικονομικής διαχείρισης που  άσκησε και ασκεί όλη την τετραετία η Δημοτική  Αρχή. Και έπεται συνέχεια  έργων για την περιφέρεια του νέου διευρυμένου Δήμου ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ.






                        ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ