21 Οκτ 2010

Ο Παναθηναϊκός στην ¨μάχη" της Ευρωλίγκας



Ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βαλένθια στην Ισπανία (9:45μ.μ, Nonasports3), στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας, με τους «πράσινους» να ευελπιστούν στο... σύνηθες νικηφόρο ξεκίνημά τους στη διοργάνωση.Οι πρωταθλητές Ελλάδος ρίχνονται στη «μάχη» της νέας Ευρωλίγκας, φιλοδοξώντας...
να περάσουν νικηφόρα από την έδρα των «νυχτερίδων», ώστε να αποκτήσουν -από νωρίς- το προβάδισμα για την κορυφή του δ' ομίλου.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε άπαντες να παίρνουν κανονικά μέρος στο χθεσινό πρόγραμμα και πλέον καταστρώνει με άνεση τα πλάνα του για την παρθενική ευρωπαϊκή εμφάνιση της νέας χρονιάς κόντρα στη Βαλένθια.

«Νοσοκομείο» η Βαλένθια

Στον αντίποδα, η κάτοχος του EuroCup αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, αφού οι Νάντο Ντε Κολό και Τζέρεμι Ρίτσαρντσον θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση.

Ο διεθνής Γάλλος γκαρντ δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον τραυματισμό του στο δάχτυλο (σ.σ από το ματς της ACB με τη Μπιλμπάο), ενώ αμφίβολος είναι και ο τραυματίας πρώην φόργουορντ του Άρη.

Παράλληλα και οι Ρομπέρτας Γιαφτόκας και Σέρχι Λίστσουκ αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Ο Λιθουανός σέντερ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αστράγαλο, ενώ ο Ουκρανός φόργουορντ έχει υποστεί ελαφρύ διάστρεμμα.

Η αποψινή αναμέτρηση έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα για τις «νυχτερίδες», καθώς επιστρέφουν στην Ευρωλίγκα «μετά από 6 χρόνια, 6 μήνες και 13 μέρες», όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ο τελευταίος αγώνας της Βαλένθια στη διοργάνωση ήταν στις 8 Απριλίου 2004, στη «Λα Φοντέτα», όταν είχε επικρατήσει της Ούλκερ με 78-72 με 20 πόντους του Ντικούδη και 18 του Χοσέ Αντόνιο Παραϊσο.

ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr