21 Οκτ 2010

Aλέκα Παπαρήγα"Ψήνονται μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας "

Προλειαίνεται το έδαφος για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας που «θα προσπαθήσει ακόμη περισσότερο να μαντρώσει τον λαό», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Περισσού. Οπως είπε χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, ήδη λίγες ημερες πριν από τις περιφερειακές εκλογές «απροκάλυπτα ψήνονται μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας ανάμεσα στα κόμματα του ευρωμονοδρόμου» . Μίλησε για διεργασίες με στόχο «να πάρουν υψηλό ποσοστό τα πασοκικά αναχώματα ή τα συνασπισμικά αναχώματαή ο προξενητής-Καρατζαφέρης» που επιδιώκουν συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας. Οπως τόνισε, η ενίσχυσή τους εξυπηρετεί το σύστημα «για να μπορούν είτε να συνεχίσουν να παίξουν τον ρόλο του προξενητήείτε να τους προξενέψει κάποιος να τους δεχθεί ένα από τα δύο κόμματα, τα αριστερούτσικα αναχώματα, ειρωνικά το λέω, προς το ΠαΣοΚ».

Ολα αυτά τα σενάρια έχουν ενεργοποιηθεί γιατί, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «θέλουν να προλάβουν την ανάπτυξη και την όξυνση της ταξικής πάλης, θέλουν να βάλουν αναχώματα στην αντιμονοπωλιακή αντι-ιμπεριαλιστική συνείδηση».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η ψήφος υπέρ ΚΚΕ «θα τους φοβίσει», ενώ το ΚΚΕ δίνει την εγγύηση ότι «δεν πρόκειται να μπει σε τέτοιες κυβερνήσεις, ποτέ δεν θα πάρει μέρος».

Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με επίκεντρο τα μέτρα για την ανεργία καλώντας τους εργαζομένους ως απάντηση να συγκροτήσουν ένα μαζικό κίνημα για την άμεση ανακούφιση των ανέργων.

Το ΚΚΕ θα έχει ως αιχμή της δράσης του «στον δρόμο, στο μαζικό κίνημα και σε όλα τα κρατικά όργανα, από τους δήμους, τις περιφέρειες ως τη Βουλή» αιτήματα όπως επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία, απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγησή του, πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων.


πηγη Το Βήμα on line