26 Μαΐ 2011

Πρώτο τζάμπολ τίτλου


Για έκτη συνεχόμενη φορά, και ενδέκατη από τη θέσπιση των πλέι οφ στην Α1 - αρχής γενομένης από απόψε (22.00, ΝΕΤ) στο ΣΕΦ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα μονομαχήσουν για τον τίτλο του πρωταθλητή.
 Θα τον κατακτήσει η ομάδα που θα συμπληρώσει πρώτη τρεις νίκες. Οι...
«ερυθρόλευκοι», ήδη Κυπελλούχοι, θα προσπαθήσουν να αποτινάξουν τον μίζερο τίτλο του διεκδικητή, με «όπλο» το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και το ηθικό που τους δίνει το 3-0 που μετράνε φέτος απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, ώστε να επιστρέψουν στην κορυφή ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια.
Ομως από την άλλη, οι «πράσινοι» με τον αέρα του κυρίαρχου - τα τελευταία 13 χρόνια έχουν κατακτήσει τα 12 από τα 31 πρωταθλήματά τους - και με την αυτοπεποίθηση που αντλούν από την πρόσφατη κατάκτηση της 6ης Ευρωλίγκας της ιστορίας τους, δεν σκοπεύουν να παραδώσουν τα σκήπτρα.

Είναι προφανές ότι αυτή τη φορά οι Πειραιώτες δεν επαναπαύονται στο πλεονέκτημα έδρας. Αλλωστε το πάθημα του 2009 είναι σχετικά ...φρέσκο.
Ποντάρουν στην αίσθηση, ότι με τον Ιβκοβιτς στον πάγκο έχουν βρει τρόπο να περιορίσουν το περιβόητο «πικ εντ ρολ» του Παναθηναϊκού και στην ικανότητα του Γκόρντον να παλέψει σώμα με σώμα με τον Διαμαντίδη.
Ενα επιπλέον επιχείρημά τους είναι, ότι τις δύο τελευταίες φορές τα κατάφεραν, παίζοντας χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη και τον Ράσο Νεστέροβιτς. Σε αντίθεση με τον Σλοβένο σέντερ που είναι νοκ άουτ, ο Λαρισαίος πλέι μέικερ έχει αρχίσει να ξαναμπαίνει στο ρυθμό της ομάδας και να ξαναβρίσκει τα πατήματά του.

Σε πρώτη φάση, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς καλείται να διαχειριστεί τον απρόοπτο τραυματισμό τού Στράτου Περπέρογλου στη δεξιά ωμοπλάτη (διάταση) και παράλληλα να βοηθήσει τους παίκτες του να ξαναβρούν τον ρυθμό της Βαρκελώνης για να κυνηγήσουν το «μπρέικ». Σε αντίστοιχη περίπτωση, το 2002 δεν τα κατάφερε.
Κανείς στην ομάδα του δεν επικαλείται την «πράσινη» παράδοση που λέει ότι ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στους επτά τελευταίους τελικούς που αναμετρήθηκαν, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες μεγάλες σειρές δεν διαμορφώνονται από την ψυχολογία, αλλά τη διαμορφώνουν. Και την ιστορία επίσης.

ΠΗΓΗ: enet.gr