13 Απρ 2011

Αλέκος Πνευματικός :"O προϋπολογισμός δείχνει την αναπτυξιακή προοπτική που θέλει να δώσει η δημοτική αρχή "


"Υπήρξαν πολλές δυσκολίες στην καθυστέρηση της κατάρτισης του προυπολογισμού,αφού αρχές Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ των Ραγκούση- Σαχινίδη για το πώς θα συνταχθούν οι προυπολογισμοί."απάντησε ο δήμαρχος αντικρούοντας τα πυρά της αντιπολίτευσης για την μεγάλη καθυστέρηση... που παρατηρήθηκε. 
Ο δήμαρχος απαντώντας στις τοποθετήσεις των επικεφαλείς των παρατάξεων που αφορούσαν την έλλειψη πολιτικής και κατεύθυνσης,τόνισε πως το τεχνικό πρόγραμμα το οποίο ψηφίσθηκε προσφάτως απο το ΔΣ είναι κύριο κομμάτι του προυπολογισμού ,όπου αποτυπώνονται οι προοπτικές και η πορεία του δήμου.
"Δεν υπήρξε προχειρότητα και δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας" τόνισε απαντώντας στις επισημάνσεις Κασίμη, επικαλούμενος το άρθρο 2 του νόμου που αφορά την διαδικασία και το οποίο λέει πως εισηγείται η Εκτελεστική επιτροπή προς την οικονομική επιτροπή ,εκείνη διαμορφώνει το σχέδιο προς το ΔΣ και το ΔΣ αποφασίζει.Για την επιτροπή διαβούλευσης ο δήμαρχος παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει αφού δεν έχουν ανταποκριθει οι πιο πολλοί φορείς ,οι οποίοι δεν έχουν ορίσει αντιπροσώπους για την σύσταση αυτής της επιτροπής.
Ο δήμαρχος επέμεινε πως ο προυπολογισμός δεν έχει διαχειριστική λογική και δείχνει με σαφή τρόπο ποιες είναι οι πολιτικές που επιδιώκει η δημοτική αρχή να εφαρμόσει στον κοινωνικό τομέα ,τον αθλητικό, τον πολιτιστικό, το πράσινο ,την καθαριότητα ,την ανακύκλωση.
""Το 2011 θα γίνει προσπάθεια να μαζέψουμε πιο πολλά έσοδα απο οφειλές προηγουμένων ετών σε όλους τους δήμους που συνενωθήκαμε "τόνισε ο δήμαρχος .
Μίλησε για εκποίηση της δημοτικής περιουσίας με διαφανείς διαδικασίες λέγοντας πως "κάποιοι νέμονται αυτήν χωρίς να δίνουν στον δήμο τιποτα .Κινδυνεύει η περιουσία του δήμου απο καταπατήσεις .Θα γίνει ενοικίαση-εκποίηση -εαν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα γίνουν αγορές χωρων για παρκιγκ κ.ο.κ" κατέληξε ο δημαρχος 
Ο προυπολογισμός μπορεί να εχει κάποιες μετατροπές λόγω οικονομικής συγκυρίας ,μπορεί ωστόσο να λειτουργήσει εαν στηριχθεί απο τις υπηρεσίες αλλά και απο το ΔΣ ,κατέληξε ο δήμαρχος .