13 Απρ 2011

Ρεπορτάζ του ITAR -TASS για την Κορινθία


Την Τρίτη 12 Απριλίου 2011 ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας  κ. Γ. Δέδες υποδέχτηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας τον κ.  Γ. Μαλίνωφ, ανταποκριτή στην Ελλάδα, του έγκριτου Ρωσικού πρακτορείου ITAR-TASS,  στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Κορινθία με σκοπό.. την πραγματοποίηση δημοσιογραφικού ρεπορτάζ για το Νομό μας.
    Στην ευρεία συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Δέδες, αναφέρθηκε στις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες στο νομό μας. Τόνισε πως οι τουριστικές υποδομές είναι ανεπτυγμένες στην Κορινθία και ήδη έχει δημιουργηθεί ρεύμα κίνησης Ρώσων τουριστών προς την περιοχή μας που πρέπει να αναπτυχθεί με πιο οργανωμένο και πιο ουσιαστικό τρόπο. Αυτό όμως, που είναι σημαντικό είναι ότι αρκετοί πολίτες της Ρωσίας δεν ενδιαφέρονται μόνο για τον τουρισμό αλλά και για επενδύσεις στην Κορινθία . Ακόμη, εξετάστηκε η δυνατότητα για μια ευρύτερη συνεργασία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με βάση το πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης που έχει εξαγγείλει κι έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλης.  Στα πλαίσια αυτής της ευρύτερης συνεργασίας, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο όπως ανέφερε ο κ. Δέδες, θα έχει ο τομέας του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας και της εμπορικής δραστηριότητας.
Στη συνέχεια ο κ. Μαλίνωφ, ενδιαφέρθηκε και ενημερώθηκε σχετικά με τα υπό εξέλιξη έργα στο Νομό Κορινθίας. Ο κ. Δέδες τόνισε την ιδιαίτερη  γεωστρατηγική θέση του Νομού μας και ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Κόρινθος λόγω της προνομιακής της θέσης και της εγγύτητάς της με την Αθήνα, αποτελεί την πύλη της Πελοποννήσου.  Το γεγονός επιπλέον ότι από την Κόρινθο θα διέρχεται πλέον ο αγωγός φυσικού αερίου, ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο υποδομής,  αποτελεί ένα ακόμα πλεονέκτημα για την περιοχή και πόλο έλξης επενδύσεων.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης στη Διώρυγα της Κορίνθου, τη δυνατότητα να αποτελέσει κέντρο κίνησης χιλιάδων τουριστών προς τα υπόλοιπα τουριστικά αξιοθέατα του νομού και της Περιφέρειας και για την πρόθεση κατασκευής ενός πολυθεματικού πάρκου στην περιοχή της Διώρυγας, με χαρακτήρα τουριστικό, πολιτιστικό και εμπορικό.
Μετά το πέρας της συζήτησης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης προσέφερε στον κ. Μαλίνωφ ορισμένα από τα τοπικά προϊόντα της Κορινθίας και αναμνηστικά λευκώματα για την προβολή του Νομού μας.