13 Απρ 2011

Νίκησαν ξανά και προκρίθηκαν στους “4” Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε δύο τις νίκες της απέναντι στην Τσέλσι (2-1) και η Μπαρτσελόνα επικράτησε εκ νέου της Σαχτάρ στην Ουκρανία (1-0) και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το γκολ της Μπάρτσα σημείωσε ο Λίονελ Μέσι, που έφτασε τα... 48 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, κάνοντας νέο ρεκόρ!

 Στο «Όλντ Τράφορντ» η Γιουνάιτεντ έπαιξε με στόχο να μη δεχθεί γκολ και να κάνει το 17 στα 17 σε ότι αφορά τις προκρίσεις της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα
έπειτα από εκτός έδρας νίκη στο πρώτο παιχνίδι. Επίσης, διατήρησε την παράδοση που την ήθελε να προκρίνεται πάντα όταν αντιμετωπίζει αγγλική ομάδα στην Ευρώπη. Το έκανε το 1964 στο Κυπελλούχων εις βάρος της Τότεναμ και το 2009 επί της Άρσεναλ.

Η Τσέλσι, από την πλευρά της, ξεκίνησε με 4-3-3 και τον Τόρες στην κορυφή αντί του Ντιντιέ Ντρογκμπά, αλλά και πάλι ο Κάρλο Αντσελότι είχε ατυχή… έμπνευση, καθώς ο Ισπανός παρέμεινε άσφαιρος από τότε που μετακόμισε στο Λονδίνο, τη στιγμή που ο Ντρογκμπά (που μπήκε στο ημίχρονο) έκανε τη δουλειά του, ισοφαρίζοντας στο 76’. Το πρώτο γκολ του αγώνα σημείωσε ο Χαβιέ Ερνάντες ή Τσιτσαρίτο. Ο Μεξικανός πέτυχε το 15ο του γκολ σε 22 τελικές προσπάθειες (προς την εστία) σε όλες τις διοργανώσεις!

Η Τσέλσι, αν και έπαιζε με δέκα λόγω αποβολής του Ραμίρες από το 70’ ισοφάρισε με τον Ντρογκμπά, αλλά πριν προλάβει να χαρεί ο εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης Κορεάτης Γι Σουνγκ Παρκ διαμόρφωσε το 2-1.

Δεύτερη νίκη η Μπαρτσελόνα
 
Η Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός ότι είχε στο μυαλό της και το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα, έκανε το 2 στα 2 απέναντι στη Σαχτάρ, χάρη στο γκολ του Λιονέλ Μέσι.
Μάλιστα, ο Αργεντινός έκανε νέο ρεκόρ, καθώς έφτασε τα 48 σε όλες τις διοργανώσεις, σπάζοντας το περσινό δικό του (που είχε 47), αλλά και του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη σεζόν 1996-97.

Η Σαχτάρ ηττήθηκε για πρώτη φορά εντός έδρας στην Ευρώπη μετά από 12 παιχνίδια (9 νίκες και 3 ισοπαλίες είχε). Για την Μπάρτσα αυτή ήταν 11η πρόκρισή της από προημιτελική φάση στις 13 τελευταίες απόπειρές της.

ΠΗΓΗenet.gr