13 Απρ 2011

Αλ.Παπαρήγα: Αντικειμενική η αναδιάρθρωση του χρέους


    Την πεποίθηση ότι «αντικειμενικά ένα μέρος του κεφαλαίου θα υποτιμηθεί», αλλά αυτό καθυστερεί διότι «θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην Ισπανία», εξέφρασε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.
Η ίδια υποστήριξε ότι σήμερα δεν... γίνονται επενδύσεις γιατί «σε 2-3 χρόνια θα αγοράσουν τη δημόσια περιουσία υποτιμημένη στο 50%».

Καταθέτοντας την πρόταση του ΚΚΕ για τη «διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού», αξίωσε κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, δημιουργία αγροτικών συνεταιρισμών, πανεθνικό σχεδιασμό σε ριζική αντίθεση με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, εργατικό έλεγχο και αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Προτείνουμε την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και το αρνούνται. Κατά τ’ άλλα, εκσυγχρονίζουν...».

Η ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε ότι χρειάζεται μία «νέα μορφή αγώνων, με άλλη προοπτική», καθώς το σύστημα εξουσίας το οποίο «ποντάρει στην ανεργία και τα χαμένα μεροκάματα» δεν πτοείται.

Για τη ΝΔ σημείωσε ότι «υψώνει τους τόνους αλλά δεν έχει ουσιαστικές διαφορές» από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, χαρακτήρισε το ΛΑΟΣ ως την «πιο πετυχημένη έκφραση ‘κωλοτούμπας’». Αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι «δεν έχει αντικαπιταλιστική κατεύθυνση».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr