13 Απρ 2011

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο δημοτικός προϋπολογισμός απο το ΔΣ Κορινθίων -Οι θέσεις της αντιπολίτευσης και η διαφοροποίηση του Σωκράτη Τόγια


 Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο δημοτικός προυπολογισμός του δήμου Κορινθίων για το 2011
Ειδική συνεδρίαση απόψε του ΔΣ Κορινθίων για την ψήφιση του δημοτικού προυπολογισμού για το έτος 2011...
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την δημοτική πλειοψηφία για κραυγαλέα προχειρότητα στην σύνταξη του προυπολογισμού σε μια κρίσιμων θεμάτων....


Καταψήφιση του προυπολογισμού απο τον Κώστα Γιώτη

Ειδικότερα ο κύριος Κώστας Γιώτης τόνισε πως δεν διαφαίνεται μέσα απο τον προυπολογισμό κάποια σταθερή πολιτική,ούτε έχουν αναπτυχθεί αντανακλαστικά για την άμεση επεμβαση  που αφορά την κοινωνική πολιτική απέναντι στην  οικονομική κρίση και στην αντιμετώπιση  των κοινωνικών  ανισοτήτων.
Ο κύριος Γιώτης αναφέρθηκε στην  πελατειακή ενίσχυση των σωματείων απο πλευράς δημοτικής αρχής  ,ενώ παράλληλε παρατήρησε την απόλυτη περικοπή κονδυλίων σε θέματα ενίσχυσης δράσεων παιδείας.


Διαφοροποίηση Τόγια

Έκπληξη η τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Σαρωνικού Σωκράτη Τόγια άφησε υπαινιγμούς προς την παράταξη του κι έκανε λόγο για στείρα αντιπολίτευση

Καταψήφιση του προυπολογισμού απο τον Χαράλαμπο Κασίμη

Ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών τόνισε πως στον προυπολογισμό δεν αποτυπώνονται οι πολιτικές, ο σχεδιασμός και η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής. Μίλησε για θεσμικά ατοπήματα που δημιουργούν προυποθέσεις ακυρωσης του προυπολογισμου,φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονος ότι κοινοποιήθηκε ο προυπολογισμός στο ΔΣ χωρίς προηγουμένως να παραδοθεί στην Οικονομική επιτροπή ,όπως ο νόμος ορίζει.
Ο κύριος Κασίμης τόνισε πως ούτε η επιτροπή απογραφής προσκομισε στοιχεία στην οικονομική επιτροπή .. 
" Η οικονομική επιτροπή έχει διακοσμητικό ρόλο και γι αυτό το λόγο αποχωρησα γιατί δεν ήθελα να νομιμοποιήσω ενέργειες που δεν είναι νόμιμες" είπε .

Ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών κατηγόρησε την δημοτική αρχή για παλαιοκομματική λογική τονίζοντας πως ο παραπάνω τρόπος αντιμετώπισης αποτυπώνει την αντίληψη της πλειοψηφίας για τον τρόπο λειτουργίας των επιτροπών  ,αλλά και της λειτουργίας της επιτροπής διαβούλευσης αφού ακόμα δεν υφίσταται.


Καταψήφιση και απο την Φρόσω Τσαρμπού

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της Φρόσως Τσαρμπού η οποία επεσήμανε για μια ακόμα φορά πως θα έπρεπε η δημοτική αρχή να είχε παραδώσει πιο νωρίς στους δημοτικούς συμβούλους τον δημοτικό προυπολογισμό.