20 Απρ 2011

El Clasico: Τεστ κοπώσεως στην Ισπανία


Ενας αγώνας, ένας τίτλος. Η δεύτερη αναµέτρηση της Τετραλογίας των Clasicos, που θα φιλοξενηθεί απόψε στο «Μεστάγια» (22.30, Novasports1), κρίνει τον πρώτο φετινό τίτλο στην Ισπανία: το Κύπελλο.
Η ατµόσφαιρα µυρίζει µπαρούτι. Το παρασκήνιο έντονο, ενώ οι... 

καρδιολόγοι προειδοποιούν τους φιλάθλους να διατηρήσουν την ψυχραιµία τους, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποστούν έµφραγµα!

Τα όσα διαδραµατίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Σαντιάγκο Μπερναµπέου» πριν από τέσσερις ηµέρες, η επίθεση του Πέπε στον Πικέ στη φυσούνα όπου τον έφτυσε, οι χαρακτηρισµοί των Κρόιφ και Ντι Στέφανο για τις επιλογές του Μουρίνιο και η παρουσία του βασιλιά Χουάν Κάρλος στο «Μεστάγια» ενώπιον 20.000 Καταλανών δηµιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Οταν θα παιανίζει η Marcha Real, ο εθνικός ύµνος της Ισπανίας, ο ήχος από τα µεγάφωνα θα φτάνει τα 120 ντεσιµπέλ,
όσα δηλαδή εκπέµπει ένα αεροπλάνο τη στιγµή της απογείωσης, προκειµένου να καλυφθούν τα σφυρίγµατα αποδοκιµασίας των Καταλανών, που φροντίζουν σε κάθε ευκαιρία να εκφράζουν την αποσχιστική τους τάση.

Το «Κύπελλο του Βασιλιά», όπως είναι η πλήρης ονοµασία του ισπανικού Κυπέλλου, δεν ήταν τα τελευταία χρόνια στις προτεραιότητες των δύο κορυφαίων οµάδων. Φρόντισε να το αναβαθµίσει πριν από δύο χρόνια η Μπαρτσελόνα µε τη νίκη της επί της Μπιλµπάο, που ήταν συνάµα και το πρώτο από τα οκτώ τρόπαια που έχει κατακτήσει συνολικά ως προπονητής των Μπλαουγκράνα ο Γκουαρντιόλα.

Η τελευταία φορά που οι δύο οµάδες αναµετρήθηκαν σε τελικό Κυπέλλου ήταν το 1990 στο ίδιο γήπεδο, µε τους Καταλανούς να αναδεικνύονται νικητές (2-0).

Ολοι συµφωνούν, µε πρώτο απ’ όλους το χταπόδι Ικερ, πως το αποψινό παιχνίδι δεν θα έχει καµία σχέση µε αυτό του πρωταθλήµατος πριν από τέσσερις ηµέρες, όταν η Ρεάλ έπαιξε σαν ποντίκι, κατά δήλωση του επίτιµου προέδρου της Αλφρέδο Ντι Στέφανο.

Το 16 κιλών µαλάκιο από τον Ειρηνικό είχε «προβλέψει» την ισοπαλία στο πρώτο Clasico, ενώ για τον αποψινό αγώνα που θα µεταδοθεί σε 140 χώρες «βλέπει» νίκη της Ρεάλ. Αν πέσει ξανά µέσα στην «πρόβλεψή» του, οι Ισπανοί θα µπορούν να υπερηφανεύονται πως βρήκαν τον διάδοχο του «Γερµανού» Πάουλ.

Οι µπουκ χρίζουν µε τιςαποδόσει ς τους φαβορίγια το τρόπαιο την Μπαρτσελόνα.

Ο γενικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης Χόρχε Βαλντάνο δηλώνει ωστόσο έτοιµος να ποντάρει στην οµάδα του, ενώ ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Πεπ Γκουαρντιόλα απέφυγε να δώσει προγνωστικά. Ζήτησε συγγνώµη για λογαριασµό του Μέσι που κλώτσησε την µπάλα προς την πλευρά των οπαδών της Ρεάλ και προέτρεψε τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα να σεβαστούν τη βασιλική οικογένεια και τον εθνικό ύµνο, λέγοντας πως «δεν µπορώ να πηγαίνω σινεµά και να σφυρίζω το έργο που διάλεξα να δω».
Νέα επίθεση εις βάρος των δηµοσιογράφων µε αφορµή την κριτική που του άσκησαν για την τακτική του στο µατς του Σαββάτου εξαπέλυσε ο Μουρίνιο, δηλώνοντας πως «έχω αµφιβολίες αν θέλουν να νικήσουµε, αλλά οι φίλαθλοι δεν είναι τυφλοί».
Απαντώντας εµµέσως στην κριτική του Ντι Στέφανο, είπε πως «εγώ είµαι προπονητής, εγώ παίρνω αποφάσεις» και ξεκαθάρισε πως το αποψινό παιχνίδι δεν έχει σχέση µε αυτό του πρωταθλήµατος ούτε µε αυτά που ακολουθούν στο Τσάµπιονς Λιγκ.

ΠΗΓΗ: τα νεα on-line