20 Απρ 2011

Λιγότερη ταλαιπωρία στο ΙΚΑ. Θεωρήσεις και παροχές σε όλα τα υποκαταστήµατα


Oι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ µπορούν να θεωρούντα βιβλιάρια υγείας και να πληρώνονται παροχές ασθενείας σε οποιοδήποτε υποκατάστηµα του Ιδρύµατος επιθυµούν, χωρίς να εξετάζεται ο τόπος κατοικίας ή απασχόλησής τους. 
Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε... από το ΙΚΑ. 

Εξαίρεση αποτελούν ορισµένες παροχές ασθενείας που λόγω της φύσης τους συνδέονται µε συγκεκριµένο υποκατάστηµα, όπως είναι αυτές που για τη χορήγησή τους πρέπει να προηγηθεί γνωµάτευση Υγειονοµικής Επιτροπής (ΑΥΕ ή ΒΥΕ), καθώς και οι αποφάσεις απόδοσης δαπάνης έκτακτης νοσοκοµειακής περίθαλψης.
Για τη χορήγηση των παραπάνω παροχών αρµόδιο ορίζεται το υποκατάστηµα του τόπου κατοικίας του ασφαλισµένου και του συνταξιούχου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (π.χ. γνωµάτευση Υγειονοµικής Επιτροπής για είδη πρόσθετης περίθαλψης υψηλού κόστους, όπως αναπηρικά αµαξίδια).

Ετσι ο ασφαλισµένος ή ο συνταξιούχος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ µπορεί να υποβάλλει τα δικαιολογητικά για πληρωµή σε οποιοδήποτε υποκατάστηµα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιθυµεί και να πιστώνεται στη συνέχεια ο τραπεζικός λογαριασµός του, αποφεύγοντας άσκοπη ταλαιπωρία και πολύωρη αναµονή.