20 Απρ 2011

Επισκέψεις του Πέτρου Μισθού στα σχολεία "κλειδιά" της Κορινθίας στο θέμα των συγχωνεύσεων


Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, συνοδευόμενος από το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κορινθίας, κ. Παναγιώτη Παπαγεωργάκη, επισκέφθηκε σχολικές μονάδες στο Νομό, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα εκπαιδευτικής.. και διοικητικής φύσεως, να ενημερωθεί για πιθανά προβλήματα, αλλά και να συνεργαστεί με εκπαιδευτικούς και τοπικούς παράγοντες.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων του Περιφερειακού Δ/ντή είχε ως εξής:
Επίσκεψη στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Καλλιάνων, όπου συνομίλησε με το Διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές και ενημερώθηκε για θέματα λειτουργίας της σχολικής μονάδας.
Επίσκεψη στα Δημοτικά Σχολεία Μουλκίου, Βασιλικού και Βραχατίου, όπου με τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων είχε συνεργασία σε θέματα, που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, σε περιβάλλον όπου αξιοποιούνται στο μέγιστο οι δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, αναδεικνύονται οι εμπειρίες τους και συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της μάθησης. Ειδικότερα στο Δημοτικό Σχολείο Βραχατίου, που ανήκει στα 800 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών, δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν καινοτόμες πρακτικές και παρεμβάσεις στη συνήθη εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.
Συνάντηση με το Δήμαρχο Σικυωνίων, κ. Σπύρο Σταματόπουλο, στο Δημαρχείο του Δήμου Σικυωνίων στο Κιάτο, όπου συζητήθηκαν θέματα σχολικής στέγης και λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου, καθώς και τρόποι αντιμετώπισης κτιριακών και άλλων ζητημάτων.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης