24 Μαρ 2011

Ισχυρό μήνυμα στις αγορές-Πρόκληση για την Ευρώπη η στήριξη του ευρώ, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου


«Η πρόκληση τώρα είναι η Ευρώπη ως σύνολο να στείλει ένα πολύ ισχυρό και πειστικό μήνυμα στις χρηματοοικονομικές αγορές ότι στηρίζει την σταθερότητα του ευρώ και στηρίζει όλες τις χώρες της ευρωζώνης », σημείωσε.. ο έλληνας Πρωθυπυργός προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.


Παράλληλα ο κ. Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός, ώστε να τερματιστεί η βία κατά του λαού της Λιβύης.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα εκπληρώνει το μερίδιο που της αναλογεί ως υποστήριξη στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της ερμηνείας του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα είναι η ώρα να προετοιμαστούν οι πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες και λύσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για δημοκρατικές και ειρηνικές εξελίξεις στη Λιβύη.

Επαφές στο περιθώριο της Συνόδου


Λίγο μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο της Κομισιόν Ζακ Ντελόρ.

Ακολούθησε συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφκσι, και τη Σουηδή επίτροπο αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης.


Η καγκελάριος Μέρκελ ζήτησε από την Πορτογαλία να συνεχίσει τις προσπάθειες του δημοσιονομικού της ελλείμματος

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα από τα πολιτικά κόμματα της Πορτογαλίας να συνεχίσουν τις προσπάθειες μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος το οποίο είχε καταρτίσει ο παραιτηθείς πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες.

«Η Πορτογαλία παρουσίασε ένα πολύ γενναίο πρόγραμμα για τις χρονιές 2011, 2012 και 2013. Ήταν το κατάλληλο. Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη που χθες δεν το ενέκρινε η πλειοψηφία του κοινοβουλίου» της Πορτογαλίας, δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους πριν τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αυτή τη στιγμή είναι πολύ, πολύ σημαντικό όλοι όσοι μιλούν στο όνομα της Πορτογαλίας να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι αισθάνονται δεσμευμένοι από τους στόχους αυτού του προγράμματος», πρόσθεσε.

«Αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο για την Πορτογαλία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως για τις χώρες μέλη της ευρωζώνης», επεσήμανε η Μέρκελ.




το Βήμα on line