24 Μαρ 2011

Εξαφάνισαν την Κύπρο απο τον χάρτη!



Δυστυχώς το blog μας είναι επώνυμο και κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε για δυσφήμιση ,επομένως δεν μπορούμε να βάλουμε το όνομα της μεγαλύτερης εταιρίας κινητης τηλεφωνίας στον κόσμο γιατί γι αυτήν πρόκειται το παρακάτω κείμενο:

"Σε περίπτωση που οι χρήστες κινητών τηλεφώνων της  ....., αλλά και όσοι χρησιμοποιούντο χάρτη της εν λόγω εταιρείας στην ιστοσελίδα της ..., αναζητήσουν την Κύπρο στο πρόγραμμα πλοήγησης (Ovi maps) , θα προβούν στην έκπληκτη διαπίστωση ότι δεν εμφανίζεται ο χάρτης της Κύπρου. Η μόνη Κύπρος που εμφανίζεται είναι στη Jamaica. Μπορεί να ακούγεται τραγελαφικό, είναι όμως αληθινό.

Πίσω από την πιο πάνω ενέργεια βρίσκεται φυσικά η Τουρκία. Η ... έκρινε σωστό, μετά από αίτημα των τουρκικών αρχών, να αφαιρέσει την Κύπρο από το σύστημα πλοήγησης στο χάρτη της. Η ιστορία ξεκίνησε με χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος επικοινώνησε, μέσω e-mail, με τη .... ζητώντας να μάθει γιατί δεν εμφανίζεται η Κύπρος στο χάρτη πλοήγησης.

H επίσημη θέση της ..., όπως αυτή φαίνεται μέσα από σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία, είναι ότι, «λόγω νομικών θεμάτων από πλευράς Τουρκίας, όλα τα δεδομένα και σήματα (σ.σ. για την Κύπρο), τα οποία προβάλλονταν μέχρι πρότινος στο χάρτη, έπρεπε να αφαιρεθούν». Προσθέτει επίσης πως, «σε ό,τι αφορά τη ...., η πλοήγηση για την Κύπρο δεν θα είναι πλέον εφικτή». Καταλήγοντας, η ...επισημαίνει ότι οι όποιοι παραπονούμενοι πρέπει να απευθυνθούν στις τουρκικές αρχές για το θέμα!

Μετά το περιστατικό, στο Διαδίκτυο έχει ξεκινήσει on line διαμαρτυρία στην οποία καλούνται όλοι οι Ελληνες να αποστείλουν e-mail διαμαρτυρίας...