24 Μαρ 2011

Το ΔΣ Κορινθίων ψήφισε τον τουριστικό χαρακτήρα του λιμανιού και την λειτουργία μαρίνας


Το λιμάνι και οι προοπτικές του ήρθαν για μια ακόμα φορά στο ΔΣ Κορινθίων χθες το απόγευμα.Ο πρόεδρος Νίκος Σταυρέλης το έφερε στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα προς συζήτηση με σκοπό να βγει απόφαση απο το σώμα ,εν όψει και την επικείμενης συνεδρίασης.. του δημοτικού λιμενικου Ταμείου και μιας σειράς πρωτοβουλιών που πρόκειται να πάρει η δημοτική αρχή γι αυτό το θέμα.
Όπως συμβαίνει συνήθως στα μεγάλα θέματα κι ενώπιον του  πολυπληθούς ακροατηρίου η συζήτηση πλάτιασε -ξεχείλωσε γεγονός που ενόχλησε ιδιαίτερα τον κόσμο. Γεγονός που  αποδεικνύει πως οι σύμβουλοι δεν έχουν μάθει ακόμα να επιτυγχάνουν μεστές ουσιώδεις και σύντομες τοποθετήσεις.
Το σημειώνουμε αυτό γιατί ουσιαστικά όλες οι παρατάξεις, πλην της κυρίας Τσαρμπού η οποία αρνήθηκε να τοποθετηθεί διότι θεώρησε  πως θα έπρεπε η δημοτική αρχή να προγραμματίσει μια ειδική συνεδρίαση για ένα τόσο σημαντικό θέμα ,συναινούν στον τουριστικό χαρακτήρα του λιμανιού ή την δημιουργία μαρίνας ,προσθέτοντας ταυτόχρονα πως θα μπορούσε να εξυπηρετεί και τις ανάκες των τοπικών επιχείρησεων.
Παράδειγμα ο κύριος Κώστας Γιώτης ,ο οποίος έκανε μια μακροσκελή τοποθέτηση η οποία ξεκίνησε απο την ανάγκη σύνταξης ειδικής μελέτης που θα διερευνά τι μπορεί να κάνει το λιμάνι, κατόπιν αναφέρθηκε στην σύναψη συμφωνιών με εταιρίες ,αμέσως μετά μίλησε για την λειτουργία  μαρίνας τρίτης γενιάς και στην δημιουργία νέου εμπορικού λιμένα στο νομό ή στα όρια του δήμου Κορινθίων.Λίγο πριν ολοκληρώσει την τοποθέτηση του ο κύριος Γιώτης τόνισε πως δεν έχουμε τύχη ως τουριστικό επιβατηγό λιμάνι γιατί όλος ο όγκος της κρουαζιέρας έχει συγκεντρωθεί απο πλευράς Πελοποννήσου στο Κατακολο για να καταλήξει πως ..συμφωνεί με τον τουριστικό επιβατηγό χαρακτήρα του λιμανιού ή την λειτουργία μαρίνας. 

Ο Χ. Κασίμης τοποθετήθηκε υπέρ της τουριστικής ανάπτυξης του λιμανιού και υπερ της λειτουργίας μαρίνας. Επανέλαβε πως οι εξελίξεις τρέχουν και φέρνουν στο προσκήνιο τον λιμενικό Καλλικράτη και το Αττικό λιμενικό σύστημα ,τονίζοντας πως αν οι εξελίξεις είναι αρνητικές για την Κόρινθο η ευθύνη ανήκει σε όλους. 
Ο κύριος Κασσίμης επίσης τόνισε πως πρέπει να διερευνηθεί εαν νομικά ο δήμος μπορεί να απαγορεύσει την εμπορική χρήση του λιμανιού.

Τοποθετήσεις ακολούθησαν πολλές...Ευτυχώς όμως δεν απομάκρυναν την ουσία που θέτει το αμείλικτο ερώτημα .Τι λιμάνι θέλουμε..Και τωρα που υπάρχει η πολιτική βούληση πρέπει να το απαιτήσουμε ,να το πιέσουμε άμεσα ..Πέρασε καιρός πολύς για τοποθετήσεις γενικόλογες ,για μελέτες και υπολογισμούς  για το πόσοι τουρίστες θα έρθουν ..Πόσες ώρες θα μείνουν και τι θα αγοράσουν..Αφορά την ποιότητα ζωής των Κορινθίων..Κι αυτή δεν εξαργυρώνεται ούτε με 100 νταλίκες παραπάνω που θα τα ακουμπάνε "χοντρά" στον δήμο.

Επισήμανση:Αγαπητέ αντιδήμαρχε ,η Γλυφάδα δεν έχει λιμάνι.. Ποιος σας είπε πως τρελλαινόμαστε για το κάλος της Γλυφάδας ;;;Άκου να γίνουμε η Γλυφάδα της Πελοποννήσου...