24 Μαρ 2011

Απειλή «λουκέτου» για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στους εργαζομένους



Αυστηρό μήνυμα προς τις επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζομένους, απειλώντας ακόμη και με «λουκέτο» στην περίπτωση που δεν είναι συνεπείς, απηύθυνε από τη Βουλή... ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περιθώριο μη εφαρμογής του νόμου, λέγοντας με νόημα: «Το πολιτικό σύστημα δίνει τις τελευταίες του εξετάσεις».

Την ίδια ώρα, εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις της ΓΣΕΕ για την ανεργία, καθώς το ποσοστό της αναμένεται να φτάσει στο τέλος του 2011 στο 22% και οι άνεργοι στο 1,2 εκατ. σε απόλυτο αριθμό.

Λίστα οφειλετών
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτρουμάνης, ενημερώνοντας την επιτροπή για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, έκανε γνωστό ότι το υπουργείο έχει καταρτίσει λίστα με τους οφειλέτες.

«Εχουμε», τόνισε, «κάνει κατάσταση με τους οφειλέτες, συνεχίζεται η επικαιροποίησή της και θα πάμε σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Θα ξεκινήσουμε από τους μεγαλοοφειλέτες και θα πάμε και σε κλείσιμο επιχειρήσεων, για να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν για δέκα ή είκοσι χρόνια να είναι τόσο ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σ. Ρομπόλη, οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι η ανεργία θα φτάσει στο τέλος του 2011 στο 22% και ο αριθμός των ανέργων σε 1,2 εκατομμύρια, με «την αναθεώρηση αν χρειαστεί -όπως είπε- να γίνει προς τα πάνω».


το Έθνος


ΥΓ..Κάτι "σαίνια" το λάβανε το παραπάνω μήνυμα;