2 Νοε 2010

Ιός απειλεί τους χρήστες του Facebook


Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι χρήστες του κοινωνικού ιστοχώρου facebook, καθώς έχει εντοπιστεί ένας «ιός» που απειλεί τους υπολογιστές τους και τα κινητά τηλέφωνα που υποστηρίζουν την εφαρμογή.Πρόκειται για επίθεση που στη γλώσσα των ειδικών λέγεται «drive-by download» -εμφανίζεται ένα μήνυμα, το οποίο...

προτρέπει τους χρήστες του κοινωνικού ιστοτόπου να επισκεφθούν ένα blog σε μια πλατφόρμα blogger. Το εν λόγω blog όμως, κατευθύνει αυτόματα τον χρήστη σε μια ιστοσελίδα, ονόματι www.free-online-fotoalbum.org/2/index.html., η οποία είναι κενή.

Το μόνο που περιέχει είναι έναν σύνδεσμο (link), που προτρέπει το «κατέβασμα» ενός δήθεν άλμπουμ φωτογραφιών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ουσιαστικά, δεν πρόκειται για άλμπουμ αλλά για ένα εκτελέσιμο αρχείο,(.exe), το οποίο απενεργοποιεί το τείχος προστασίας (firewall) των windows, και αποκτά τον έλεγχο του υπολογιστή.

Ο υπολογιστής ή το 3G κινητό, μετατρέπεται σε zobbie ή bot, δηλαδή εν αγνοία του χρήστη δύναται να αποστέλλει e-mails και μηνύματα στο facebook, σε άτομα που υπάρχουν στη λίστα των «φίλων» του.

Το «πειρατικό» αρχείο κάνει μεγαλύτερη ζημιά στα κινητά τηλέφωνα που έχουν την εφαρμογή facebook.

Οι ειδικοί αναμένουν τις επόμενες ώρες να εκδηλωθούν πολλά περιστατικά στα προφίλ των χρηστών στο facebook, λήψης μηνυμάτων από κάποιον φίλο που θα λέει «i got you a surprise ...» και από κάτω «εστάλη μέσω facebook mobile».

ΠΗΓΗ: Real.gr