2 Νοε 2010

Δεν θα πάνε να ψηφίσουν οι αγρότες της Στιμάγκας;



Μεγάλη η δυσαρέκεια στην περιοχή της Στιμάγκας με το θέμα των εκτιμήσεων απο τις βροχοπτώσεις του Σεπτέμβη .Το ότι κλιμάκια του ΕΛΓΑ προέβησαν σε δειγματοληπτικό έλεγχο και απεφάνθησαν πως δεν επρόκειτο για ζημιές που προήλθαν απο άκαιρες βροχοτπώσεις ,έχουν εξοργίσει τους αγρότες.

Χθες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο τα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Πάτρα και απόψε θα πραγματοποίησουν σύσκεψη ,για να πάρουν απόφαση να μην πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής. 
Η αλήθεια είναι πως η περιοχή της Στιμάγκας έχει συζητηθεί πάρα πολύ για τι ςαποζημιώσεις που έλαβε το 2007 .Αποζημιώσεις που άγγιξαν τα 17 εκατομ. ευρώ ,όταν περιοχές γειτονικές της (κι έχει σημασία αυτό)έλαβαν 330.000 ευρώ για τις ίδιες ζημιές στην παραγωγή.Το βεβαρημένο παρελθόν είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολύ και έχει ταλαιπωρήσει επίσης ακόμα περισσότερο αγρότες που δεν έφταιγαν και που εξακολουθούν να πληρώνουν κι αυτοί αμαρτίες του παρελθόντος..Καλο θα ήταν λοιπόν ο ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τα αμπέλια τα ατρύγητα κι απο την αλλη ,να δοθούν όλα στο φως,δίχως φόβο .Όλα τα στοιχεία των αγροτών ,τι έλαβαν και πότε καταγεγραμμένα στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ.