2 Νοε 2010

Ν.Ταγαράς:«Μαζί χτίζουμε το αύριο του τόπου μας..»



Στο Βασιλικό, το Μούλκι, το Κάτω Διμηνιό και το Κιάτο ο Νίκος Ταγαράς, έχοντας στο πλευρό του τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο, συναντήθηκε με τους πολίτες και εισέπραξε αυτά που έδωσε οκτώ χρόνια τώρα, αγάπη και σεβασμό. Δύναμη δίνουν οι πολίτες στο Νίκο Ταγαρά και....
με την δύναμη αυτή παλεύει, διεκδικεί, πετυχαίνει λύσεις για τους πολίτες και τον νομό διεκδικώντας το καλύτερο.
Η ενότητα για τον Νομάρχη είναι ουσιαστική προϋπόθεση για να υπάρξει αποτελεσματική διεκδίκηση σε κάθε σημαντικό θέμα που απασχολεί την Κορινθία. Πίστη του είναι πως δεν έχει κανείς το δικαίωμα να χωρίζει την κοινωνία και τους ανθρώπους σε παρατάξεις και να διαλύει τον ιστό της.
Ο Νίκος Ταγαράς τόνισε την ανάγκη ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της συνεργασίας, του σεβασμού, της εκτίμησης που είναι απαίτηση του κόσμου από τους υποψηφίους, να τον σέβεται όταν απευθύνεται σε αυτόν, χωρίς ακραίες συμπεριφορές, χωρίς ακραίους χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν στην εποχή μας. Και την προεκλογική περίοδο, είναι χρέος όλων να καταθέσουν το έργο τους, τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους, ξεκάθαρα.
Δεν αλλάζει τίποτε στην περίοδο των εκλογών για τον Νίκο Ταγαρά, ο άνθρωπος πρέπει να μένει σταθερός με σεβασμό, στις αρχές και τις αξίες του. Με αυτό τον σεβασμό κινήθηκε και κινείται αυτά τα χρόνια, με σταθερή και αδιαπραγμάτευτη στάση, ανεξάρτητα από την εποχή.
Απευθυνόμενος στους πολίτες, έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που ολοκληρώθηκαν και σε αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Σικυωνίων.
Το Φράγμα του Ασωπού ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα εκτελέσει το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων και αναμένεται να δώσει ανάσα ζωής στους αγρότες της Κορινθίας, αφού καλύπτονται οι ανάγκες άρδευσης 50.000 καλλιεργούμενων στρεμμάτων και εξυπηρετούνται περισσότερες από 4.000 οικογένειες.
Για την κατασκευή κλειστού αγωγού στο Βασιλικό δαπανήθηκαν 1.325.000 ευρώ ενώ για άλλα μικρότερα εγγειοβελτιωτικά έργα δαπανήθηκαν 191.034 ευρώ. Για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου της Σικυώνας, δαπανήθηκαν συνολικά 359.250 ευρώ. Στον τομέα της εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Σικυώνας, δαπανήθηκαν συνολικά 520.000 ευρώ.
Με στόχο την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους από φυσικές καταστροφές η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας προχώρησε σε μια σειρά από ενέργειες για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού κόλπου. Στην περιοχή του Κιάτου διατέθηκαν 605.000 ευρώ για την κατασκευή δύο κυματοθραυστών παράλληλα στην ακτή, σταθερή παραμένει η διεκδίκηση της χρηματοδότησης μελέτης για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στον τομέα της Υγείας για την κατασκευή στέγης στο Κέντρο Υγείας Κιάτου δαπανηθήκαν 90.000 ευρώ.
Οι αλλαγές είναι πλέον δεδομένες στη Χώρα και το νομό. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι να υπάρξει ετοιμότητα και εμπειρία, ώστε να αξιοποιηθούν ευκαιρίες σε κάθε περίπτωση, σε κάθε εποχή γιατί πάντα υπάρχουν, όσο δύσκολη και να είναι αυτή.
Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται παρακολούθηση των εξελίξεων, έγκαιρη γνώση και πληροφόρηση των γεγονότων, ετοιμότητα στην αντίσταση ή την αξιοποίηση.
Ο Νίκος Ταγαράς, ενώνει τους ανθρώπους και την κοινωνία με τα λόγια του, τα έργα του, την στάση ζωής του. Δεν είναι μόνο το έργο που κάνει κανείς, το σημαντικότερο είναι μέσα από το έργο που κάνεις να μπορείς να ενεργοποιείς και να ευαισθητοποιείς την κοινωνία, τον άνθρωπο, για να μπορέσει να λειτουργήσει ανθρώπινα και δημιουργικά για το μέλλον.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ