22 Οκτ 2010

Με σημαία το αντιμνημόνιο



Ο Αντ. Σαµαράς από τον Βόλο, πρώτο σταθµό της περιοδείας του στη Θεσσαλία, κλιµάκωσε την προσωπική επίθεση στον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι «εξαπάτησε» τους ψηφοφόρους και πως «οδηγεί τη χώρα στον κατήφορο»
Με στόχο να δηµιουργήσει µια µονοθεµατική ατζέντα...
µε αποκλειστικό ζήτηµα την καταδίκη ή µη του Μνηµονίου , στον δρόµο προς τις κάλπες της Αυτοδιοίκησης, ξεκίνησε χθες την τριήµερη περιοδεία του στη Θεσσαλία ο Αντώνης Σαµαράς.

Ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ετοιµάζεται και για... εξαγωγή της αντιµνηµονιακής µάχης, προγραµµατίζοντας το επόµενο διάστηµα επίσηµες επισκέψεις σε Ισπανία και Ουγγαρία.

Από τον Βόλο, πρώτο σταθµό της περιοδείας στη Θεσσαλία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κλιµάκωσε την επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι «εξαπάτησε» τους ψηφοφόρους και πως «οδηγεί τη χώρα στον κατήφορο» και «τη διασύρει στο εξωτερικό». Και µε τη χθεσινή παρέµβασή του, ο κ. Σαµαράς κατέστησε σαφές ότι επιδιώκει η πολιτική αντιπαράθεση, καθ οδόν προς τις δηµοτικές και περιφερειακές εκλογές, να περιοριστεί στο θέµα του Μνηµονίου. Κατά την οµιλία του στον Βόλο απέφυγε σχολαστικά να αναφερθεί σε οποιοδήποτε άλλο ζήτηµα και προέτρεψε το κοµµατικό ακροατήριο να δείξει την «οργή» του στις επικείµενες κάλπες. «Εχετε κάθε δικαίωµα να είστε οργισµένοι», ήταν το δικό του µήνυµα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι Ελληνες «δεν πρέπει να νιώθουν απελπισµένοι» γιατί υπάρχει η Ν.Δ. και το γαλάζιο σχέδιο εξόδου από την κρίση...

Ο πρόεδρος της Ν. Δ. απέδωσε στην κυβέρνηση «κινήσεις πανικού» και αποφάνθηκε ότι πλέον είναι η αξιωµατική αντιπολίτευση εκείνη που διαµορφώνει την πολιτική ατζέντα. «Η πολιτική του Μνηµονίου έχει προκαλέσει λαϊκή κατακραυγή. Είναι επώδυνη για τον τόπο, είναι εξαιρετικά άδικη για τον λαό. Είναι εντελώς αναποτελεσµατική και δεν ήταν απαραίτητη...», είναι το σηµείο στο οποίο επικεντρώνεται πλέον σε κάθε οµιλία του.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ on-line