22 Οκτ 2010

Κάλεσμα Κλαδούχου σε διάλογο με τους πολίτες για το αναπτυξιακό σχέδιο του τόπου




Κατά την ομιλία του στο Άγγελος Σικελιανός την Τετάρτη το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος, αναφέρθηκε και δεσμεύτηκε για ισονομία και ισοπολιτεία χωρίς ηγεμονισμούς και τοπικισμούς, για ουσιαστική συμμετοχή και συνεργασία με όλους τους δημότες, για ισόρροπη βιώσιμη ανάπτυξη με προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Δεσμεύτηκε για στήριξη και ενίσχυση των δράσεων των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και κέντρων. Τέλος δεσμεύτηκε για διατήρηση, ενίσχυση και στήριξη των κοινωνικών δομών (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακός σταθμός, ΚΔΑΠ κ.λπ.) που ιδιαίτερα σήμερα είναι σημαντικές και αναγκαίες λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ο Αντώνης Κλαδούχος «κάλεσε» όλους τους δημότες, φορείς, συλλόγους σε συνεχή, ανοικτό, δημοκρατικό, γόνιμο και ειλικρινή διάλογο για να συνδιαμορφώσουμε τις καλύτερες προτάσεις και να αποφασίσουμε το σχέδιο για την κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας που θα αφορά:
1.       Τον πολεοδομικό σχεδιασμό και τις περιβαλλοντικές δράσεις.
2.       Την ολοκληρωμένη διαχείριση των νερών.
3.       Την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης και την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού.
4.       Την διακοινοτική και περιφερειακή και αγροτική οδοποιία.
5.       Την προστασία από την διάβρωση και την ανάπλαση των ακτών μας.
6.       Στη δημιουργία σύγχρονων υποδομών ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από την εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και διαλογής στην πηγή.
7.       Στη συνεργασία με τους αγροτικούς φορείς και βοήθεια στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, με προώθηση των προϊόντων ποιότητας, των βιολογικών προϊόντων και ενίσχυση του αγροτουρισμού και την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.
8.       Στη στήριξη της ντόπιας πολιτιστικής δημιουργίας των ήπιων μορφών τουρισμού και ανάπτυξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
9.       Στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών και των φαινομένων ρατσισμού.
10.   Στα προγράμματα για την απασχόληση και φροντίδας για τις ευπαθείς ομάδες και τους μετανάστες.
11.   Στη στήριξη των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και την είσοδο της «πράσινης οικονομίας» στο Δήμο.
Αναφέρθηκε στον «Καλλικράτη» και την «ριζική» αλλαγή που επιφέρει στο διοικητικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό σύστημα της χώρας, ανατρέποντας ουσιαστικά τη σχέση πολίτη – κράτους.
Κάλεσε τους δημότες «να σκεφτούν πολύ σοβαρά και υπεύθυνα με ποιους θα συμπορευτούν και ποιους θα επιλέξουν για τη νέα αυτοδιοικητική εποχή». Κάλεσε τους πολίτες «να αφήσουμε το παρελθόν, να ενεργοποιηθούμε, να συνεργαστούμε και να αγωνιστούμε» ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να αποκτήσει κινηματικό χαρακτήρα, να παλέψει για τη διοικητική και οικονομική της αυτοτέλεια.
Τέλος ανέφερε πως «χρειάζονται συλλογικοί αγώνες και προσπάθεια για να διαμορφώσουμε συσχετισμούς και συνθήκες για ένα καλύτερο κόσμο, να αγωνιστούμε για το καλό του τόπου μας και των παιδιών μας».
Η ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων της Κίνησης Πολιτών, προκάλεσε τον ενθουσιασμό και το ζωηρό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων γιατί πρόκειται για υποψήφιους καταξιωμένους που έχουν τη γνώση, μπορούν και θέλουν να υπηρετήσουν τους συμπατριώτες μας.
Η πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, φανέρωσε τη θέληση τους για το σχηματισμό μιας αυτόνομης, δυναμικής, δημιουργικής πλειοψηφίας που δίνει το ραντεβού με όλους τους δημότες την επόμενη των εκλογών, για συλλογικούς αγώνες και μεγάλες προσπάθειες ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε περισσότερα και καλύτερα.