22 Οκτ 2010

Γεώργιος Δέδες: Κατηγορεί τον Νίκο Ταγαρά για εγκατάλειψη της Κορινθίας


         Για εγκατάλειψη της Κορινθίας και των Κορίνθιων πολιτών κατηγόρησε την απερχόμενη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες. Ο κύκλος της αυτοδιοίκησης έχει κλείσει πλέον για τον κ.Ταγαρά. Κανέναν δεν εκφράζει πια η απαξίωση και το γκρίζο θολό τοπίο στο οποίο ζούμε. Τίποτα όμως δε μπορεί να αλλάξει αν πρώτα...
δεν αλλάξουμε εμείς μέσα μας. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε φτάσει σε ένα τέλμα που όμοιο του δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ. Βρισκόμαστε στο Ναδίρ της πολιτικής μας αξιοπρέπειας. Καιρός να κλείσουμε αυτούς που έχουν κλείσει τον κύκλο τους στην Αυτοδιοίκηση και να επενδύσουμε σε νέους και άφθαρτους ανθρώπους.
         
            Γιατί θέλουμε παρόντες πολιτικούς - κι όχι απόντες καρεκλοκενταύρους. 


  Ο Γιώργος Δέδες έριξε το γάντι προς την πλευρά το απερχόμενου νομάρχη. Μένει να δούμε αν ο Νίκος Ταγαράς θα το σηκώσει και θα δώσει το παρών σε μία ανοικτή και δημόσια συζήτηση, συμπεριλαμβανομένων όλων των άλλων περιφερειακών παρατάξεων. Σε μία περίοδο κατά την οποία τα debates έχουν αλλάξει τον παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο γίνεται η πολιτική επικοινωνία πρέπει να δούμε ποιοι δέχονται να εκτεθούν και ποιοι προτιμούν να παραμένουν στην ασφάλεια των μονολόγων.

            Ο ιστότοπος της νομαρχίας παραμένει ανενεργός, αλλά κάτι που μάλλον διέλαθε της προσοχής του Γιώργου Δέδε είναι και το μήνυμα του νομάρχη στην ιστοσελίδα. Λέει λοιπόν ο Νίκος Ταγαράς στο μήνυμά του, ότι «βασικός στόχος μας είναι η επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου, η ενημέρωση των πολιτών του Νομού μας, η τουριστική προβολή του τόπου μας και η πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων». Μάλλον απίθανό όμως είναι να μπορεί κάποιος να πάρει πληροφορίες από το ανενεργό δίκτυο της πολεοδομίας, ή να λάβει επαρκή ενημέρωση με στοιχεία του 2003…

  Πολλά παράπονα άκουσε ο Γιώργος Δέδες κατά την συνομιλία του με τους πολίτες στα Αθίκια για την εγκατάλειψη την οποία βιώνουν και την απουσία επί μεγάλο χρονικό διάστημα του Νίκου Ταγαρά. «Δυο χρόνια έχουμε να τον δούμε» του είπε ένας μεσήλικος αγρότης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος – Πέτρος Τατούλης» συμφώνησε μαζί του ότι, «ο κύκλος της αυτοδιοίκησης έχει κλείσει πλέον για τον κ. Ταγαρά. Το θέμα είναι να αλλάξουμε εμείς και να αντιληφθούμε ότι δεν μπορεί να επιβραβεύουμε αυτές τις πολιτικές συμπεριφορές. Είναι καιρός να αφήσουμε πίσω μας αυτούς που δεν έχουν τίποτα πλέον να δώσουν και να επενδύσουμε σε νέους και άφθαρτους ανθρώπους…».