26 Απρ 2020

Ξεπέρασαν τους 200.000 οι νεκροί σε όλο τον κόσμο


Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν  πεθάνει από τον κοροναϊό, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και  ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις 50.000. Σύμφωνα με το Hopkins, υπάρχουν  περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα. 


Πέντε χώρες έχουν έως τώρα αναφέρει νεκρούς πάνω από 20.000, αν και ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζονται οι απώλειες ποικίλλει σημαντικά.  Οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Ισπανία έχουν αναφέρει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων. Το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε το Σάββατο, ότι περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι είχαν πλέον πεθάνει με κοροναϊό σε νοσοκομεία της χώρας.  "Δεδομένου ότι τα ημερήσια στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν περιλαμβάνουν άτομα που πεθαίνουν στο σπίτι ή σε γηροκομεία, το πραγματικό ποσοστό  είναι υψηλότερο", σχολιάζει το BBC.

Η Γαλλία, η οποία περιλαμβάνει τους θανάτους στα κέντρα φροντίδας στα στατιστικά στοιχεία της, έχει αναφέρει  22.614 θύματα. Αξιωματούχοι  αναφέρουν, ότι το ποσοστό θνησιμότητας στα νοσοκομεία μειώνεται και ο αριθμός των ατόμων σε εντατική περίθαλψη έχει μειωθεί για δέκατη έβδομη συνεχόμενη ημέρα.

Μεταξύ των τελευταίων εξελίξεων:

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει, ότι οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον ιό, μπορεί να μην προστατεύονται από ανοσία.

Ένα ορφανοτροφείο στη Λευκορωσία, όπου ο πρόεδρος της χώρας υποστηρίζει, ότι δεν υπάρχουν κρούσματα, ζήτησε βοήθεια, αφού 13 παιδιά με αναπηρία και 10 μέλη του προσωπικού μολύνθηκαν από κοροναϊό.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τόνισε τις ανοδικές τάσεις κρουσμάτων στην Αφρική, την Ανατολική Ευρώπη, την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική (η φωτογραφία από το Εκουαδόρ που έχει πληγεί βαρύτατα)

Ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus είπε, ότι ενώ οι περισσότερες επιδημίες στη Δυτική Ευρώπη φαίνεται να είναι σταθερές ή σε παρακμή, για πολλές χώρες η ασθένεια μόλις άρχισε. "Και ορισμένες  που είχαν πληγεί νωρίς στην πανδημία, αρχίζουν τώρα να βλέπουν μια επανεμφάνιση κρουσμάτων", προσέθεσε.