15 Ιουλ 2011

Καθησυχάζει ο Μπεγλίτης για τα πυρομαχικά στις Κεχριές


Βαθύ σοκ προκάλεσε σε όλη την ελληνική κοινωνία το φοβερό ατύχημα στην Κύπρο με την έκρηξη των αποθηκευμένων πυρομαχικών στη ναυτική βάση της Λεμεσού. Όπως ήταν επόμενο, το ατύχημα έφερε στην επιφάνεια την αγωνία και τις σκέψεις των ελλήνων πολιτών για αντίστοιχες περιπτώσεις...

αποθήκευσης πυρομαχικών σε ελληνικά στρατόπεδα. Υπήρξαν μάλιστα δημοσιεύματα στα οποία γινόταν αναφορά σε δεκάδες χιλιάδες τόνους βλημάτων, εκατοντάδες πύραυλοι και σχεδόν ένα εκατομμύριο νάρκες κατά προσωπικού οι οποίες στοιβάζονται σε ελληνικές αποθήκες πυρομαχικών, ανά την επικράτεια. Η κοινωνία στην Κορινθία είναι ιδιαίτερα ανήσυχη με δεδομένο ότι το στρατόπεδο των Κεχρεών αναφέρεται ως ένα από τα στρατόπεδα στα οποία φυλάσσονται μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών. Οφείλουμε εδώ να σημειώσουμε πως οι αναφορές αυτές έρχονται από ανεπίσημες πληροφορίες, κυρίως από στρατιώτες που υπηρέτησαν εκεί, ή κατοίκους της περιοχής, καθώς για λόγους εθνικής ασφαλείας δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις. Πολλές γενιές πολιτών στην Κορινθία μεγάλωσαν με ιστορίες, οι οποίες ανέφεραν πως τα πυρομαχικά φυλάσσονται σε κρύπτες μέσα στο βουνό. Προς επίρρωσιν δε των λεγομένων αυτών, γινόταν αναφορά στο ότι το δάσος στο συγκεκριμένο βουνό δεν έπιασε ποτέ φωτιά.

Η εφημερίδα  Πολίτης της Κορινθίας ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Κορινθίας Πάνο Μπεγλίτη μία δήλωση για το θέμα αυτό, εστιασμένη κυρίως στο αν θα πρέπει η τοπική κοινωνία στην Κορινθία να φοβάται ότι θα ζήσει ανάλογες σκηνές. Στην δήλωση του ο υπουργός αναφέρει:
«Το πρόσφατο τραγικό ατύχημα με την έκρηξη πυρομαχικών στην Κύπρο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα σχετικά με την ασφάλεια των πυρομαχικών που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Το δικαιολογημένο αυτό ενδιαφέρον των πολιτών εκδηλώνεται και στην Κορινθία με δεδομένη την ύπαρξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Νομό μας. Ειδικότερα αναφέρομαι στις εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Στρατός Ξηράς στην περιοχή των Κεχριών.
Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας θέλω να διαβεβαιώσω, λαμβάνοντας υπόψη την ενημέρωση των αρμόδιων στρατιωτικών αρχών, τους πολίτες της Κορινθίας ότι δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Οι αποθήκες πυρομαχικών πληρούν υψηλά κριτήρια ασφαλείας φύλαξης και συντήρησης, σύμφωνα με όλους τους αναγνωρισμένους κανόνες της Στρατιωτικής Υπηρεσίας και κάτω απ' όλες τις καιρικές συνθήκες….», καταλήγει η δήλωση του Πάνου Μπεγλίτη στον Πολίτη της Κορινθίας



πηγή :εφημερίδα Πολίτης Κορινθίας