18 Ιουλ 2011

Ανάστατωση για τον Χ.Δ.Β.Α. στην Μεγαλόπολη.Έντονη η αντίδραση των τοπικών φορέων


Με σκληρή ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας  αντιδρά στην δημιουργία χώρου διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στην περιοχή,υπογραμμίζοντας πως η δημιουργία του Χ.Δ.Β.Α στην Μεγαλόπολη θα αποτελέσει μία ακόμη «μαύρη τρύπα» στη ΔΕΗ και θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική...
 
επιβάρυνση της περιοχής με την απόθεση διαφόρων επικινδύνων αποβλήτων από την Πελοπόννησο και  ενδεχόμενα απ’ όλη τη χώρα..
Συγκεκριμένα το Εργατικό κέντρο  υποστηρίζει πως ο ΧΔΒΑ, ‘’δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα της Επιχείρησης, την προστασία του  περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, αλλά εξυπηρετεί συμφέροντα ιδιωτικών επιχειρήσεων’’.
Ο δήμαρχος  Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, με δηλώσεις του σήμερα είπε ο δήμος έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και θα προσφύγει  και στο Συμβούλιο της Επικρατείας .Ο δήμαρχος εξήγησε πως  η περιοχή δεν αντέχει, διότι και ρυπαντικό φορτίο έχει μεγάλο, και αφενός ο χώρος είναι πολύ κοντά στον Αλφειό ποταμό και πάνω από την μεγάλη υπόγεια λίμνη που υπάρχει κάτω από τα ορυχεία’’.
Ο κ. Μπούρας εξέφρασε την αντίθεση σύσσωμης της τοικής κοινωνίας και προανήγγειλε  δυναμικές κινητοποίησες,λέγοντας πως " είμαστε αποφασισμένοι να μην υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο, διότι και περιβαλλοντικά απαράδεκτο είναι και δεν υπάρχει αναγκαιότητα πλέον για διαχείριση αποβλήτων από τη ΔΕΗ. Θα είμαστε μαχητικά αρνητικοί ως το τέλος’’.