18 Ιουλ 2011

Δ. Λουτρακίου: Αποκλεισμός Εθνικής, Προαστιακού για χωματερή χημικών


Με κλείσιμο της Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου το προσεχές Σάββατο και αποκλεισμό του Προαστιακού την προσεχή Κυριακή προειδοποιούν κάτοικοι και δημοτική Αρχή Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, αν δεν ανακληθούν οι αποφάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας....
 
Πελοποννήσου.


Σημειώνεται ότι με την πρώτη εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι και με τη δεύτερη χορηγείται άδεια εγκατάστασης δεξαμενών αποθήκευσης και διακίνησης χημικών προϊόντων σε ιδιωτική εταιρεία στην περιοχή Σουσάκι των Αγίων Θεοδώρων.

Τις αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις έλαβαν δήμος και λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στους Αγίους Θεοδώρους, με πρόσκληση του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.

Ψήφισμα
Η λαϊκή συνέλευση αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής συντονισμού κινητοποιήσεων, ενώ εξέδωσε και ψήφισμα το οποίο θα επιδοθεί στον υπουργό Περιβάλλοντος, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, αλλά και στον επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ.

Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την εγκατάσταση της αποθήκευσης χημικών και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση της βιομηχανίας στο Σουσάκι.

Προειδοποιούν, τέλος, πως αν δεν ανακληθούν οι αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και εγκατάστασης της μονάδας, «το Σάββατο 23/07/2011 θα αποκλειστεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας η νέα Εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου. Την Κυριακή 24/07/2011 θα αποκλειστεί ο Προαστιακός σιδηρόδρομος. θα οργανωθεί κατάληψη του γηπέδου της εγκατάστασης της χημικής βιομηχανίας στο Σουσάκι από κατοίκους και οχήματα του δήμου και ιδιωτών και να αποκλειστεί ο χώρος».