18 Ιουλ 2011

Π.Ε. Μεσσηνίας: Π. Αλευράς στη θέση του Χρ. Μαλαπάνη


Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να συγκληθεί η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη για να εκλέξει τον πρώτο σε σταυρούς περιφερειακό σύμβουλο της Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά ως αντικαταστάτη του Χρήστου Μαλαπάνη στη θέση του αντιπεριφερειάρχη....


Πώς θα γίνει η εκλογή

Η εκλογή θα γίνει από το σύνολο των μελών της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, ενώ υποψήφιοι μπορεί να είναι όσοι έχουν εκλεγεί στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας με το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος».

Η ψηφοφορία θα είναι μυστική και θα έχει δύο γύρους, όπου απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία για την εκλογή του αντιπεριφερειάρχη. Αν κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, τότε η συνέλευση των μελών της πλειοψηφίας επαναλαμβάνεται, οπότε θα εκλεγεί ο πρώτος με σχετική πλειοψηφία.

Στόχος του νομοθέτη είναι να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συναίνεση, αλλά όχι και να μην υπάρξει συμφωνία, γι' αυτό στη δεύτερη σύγκλιση των συμβούλων υπερισχύει η σχετική πλειοψηφία.

Όσον αφορά τον Πέτρο Τατούλη, πληροφορίες αναφέρουν πως θα υποδείξει ξεκάθαρα τον Παναγιώτη Αλευρά, με κριτήριο κυρίως την πρωτιά που κατέκτησε στις περιφερειακές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Η πρόταση φαίνεται πως θα τύχει της αποδοχής της πλειοψηφίας των περιφερειακών συμβούλων της «Νέας Πελοποννήσου», αν και υποψηφιότητα έχουν δικαίωμα να θέσουν και οι επτά περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην Μεσσηνία.

Ο αντικαταστάτης του... αντικαταστάτη


Τώρα, ο αντιπεριφερειάρχης που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου, καθώς υπάρχει σχετικό ασυμβίβαστο. Έτσι, στο περιφερειακό συμβούλιο θα κληθεί να ορκιστεί ο πρώτος επιλαχών, ο γιατρός Σταύρος Ξηρογιάννης.



aftodioikisi.gr