27 Μαΐ 2011

Δήμος Σπαρτιατών: "OXI" στο κέντρο κράτησης μεταναστών


Την καθολική άρνηση των τοπικών κοινωνίων με αιχμές τους δήμους και τις περιφέρειες,  συναναντά η πρόταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τη λειτουργία των μονάδων υποδοχής και κράτησης μεταναστών, στο πλαίσιο της νέας Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Mεταναστών*....


Συγκεκριμένα δήμαρχοι, κάτοικοι και τοπικοί φορείς και των δεκατεσσάρων, επιλεγμένων από το υπουργείο, περιοχών, λένε «βροντερό όχι» στη μεταφορά λαθρομεταναστών και προχωρούν παράλληλα σε μαζικές κινητοποιήσεις, προαναγγέλλοντας μάλιστα την εντατικοποίησή τους, σε περίπτωση που δε γίνει αποδεκτό το αίτημα τους.


Σπάρτη: Στη γη του Λεωνίδα, δε δεχόμαστε λαθρομετανάστες

Aιφνιδιασμένος, δηλώνει με την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο δήμαρχος Σπάρτης, Σταύρος Αργειτάκος. «Δε μπορεί το πρόβλημα που υπάρχει στην Αθήνα να εξάγεται στην περιφέρεια», σημειώνει χαρακτηριστά και προσθέτει ότι «από τη στιγμή που το Κέντρο δεν έχει λειτουργήσει εδώ και τόσο χρόνια, δεν χρειάζεται να λειτουργήσει».

Από την πλευρά τους βουλευτές της Λακωνίας, με πρωτοστάτες τον Θανάση Δαβάκη και το Γρηγόρη Αποστολάκο, κάνουν λόγο για «φυλακή επί της ουσίας, και όχι κέντρο πρώτης υποδοχής των λαθρομεταναστών» και τονίζουν ότι η Σπάρτη πλήττεται από την «ανυπαρξία συγκροτημένης κυβερνητικής πολιτικής για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, σε συνδυασμό με την αδυναμία της για την αποτελεσματική καταπολέμηση της εγκληματικότητας που πλήττει την καθημερινότητα των Λακώνων πολιτών».

Να σημειωθεί ότι αναβρασμός επικρατεί και στις τάξεις των κατοίκων, όπου πολλοί από αυτούς επισημαίνουν ότι «Στη γη του Λεωνίδα, δε δεχόμαστε λαθρομετανάστες».