27 Μαΐ 2011

Ήρθε η ώρα του Φράγματος ..και του "ευφυούς εμφράγματος"! Τα κόλπα της "οξυδέρκειας"


Τα καλά νέα για το Φράγμα του Ασωπού έρχονται, όσο κι αν δικαίως η τοπική κοινωνία τα αμφισβητεί έπειτα  απο τόσα χρόνια αναμονής...
Μετά την υπογραφή του έργου  στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απο την τότε υπουργό Κατερίνα Μπατζελή, πέρυσι τέτοιο καιρό
μπήκε σιγά σιγά "το νερό στ' αυλάκι."...


Προχθές ακούσαμε απο τον Περιφερειάρχη πως σε λίγες ημέρες εκταμιεύονται 375.000 ευρώ ώτσε να αρχίσουν να πληρώνονται οι δικαιούχοι και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν  τα κυρίως έργα μέσα στον σκληρό πυρήνα του έργου. 
Επομένως,εκτελείται και η τελευταία πράξη πριν την έναρξη του έργου απο  τη στιγμή που ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης έχει υπογράψει όλες τις αποφάσεις για να εκταμιευθούν τα χρήματα που είναι απαραίτητα για τις απαλλοτριώσεις.
Αυτή είναι η είδηση ...
Η εποπτεία του έργου έχει ανατεθεί στην Περιφέρεια!
Όχι βεβαίως γιατί εκεί βρίσκονται οι πιο οξυδερκείς έναντι των υπολοίπων ανοήτων μικροαστών,θεσμικών και μη ,πτυχιούχων ή αποφοίτων δημοτικού....("Είχαμε την ευφυία αλλά και την ευθύνη να απεγκλωβίσουμε τις πρωτοβουλίες απο το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και αυτό λειτούργησε θετικά για την υλοποίηση του έργου" είπε ο κ. Τατούλης)


Δόθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί..
Η εποπτεία τέτοιων μεγάλων έργων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δίδονται στις περιφέρειες,ώστε αυτά να απεμπλακούν απο την γραφειοκρατική γάγγραινα των υπουργείων..

Επομένως....

Δεν δόθηκε το συγκεκριμένο έργο κατ' εξαίρεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (γιατί αυτό υπεννόησε ο Περιφερειάρχης)..Δόθηκε κατ' εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολιτικής..
Την οποία πολιτική απόφαση   η Περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνεται πως εκτελεί καλά!
Αυτή είναι η αλήθεια..
Γιατί μ΄αυτά που ακούει ,θα πέσει το Φράγμα να μας πλακώσει όλους μαζί εν τη γενέση  του!