19 Δεκ 2011

Ο,τι πει ο λύκος


Με τον ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ορθή και ψυχολογικά ερμηνεύσιμη είναι η προσωρινή δημοσκοπική (υπο)στήριξη των Ελλήνων στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Μες στον πανικό του, ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται.
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ορθό είναι να μη βγεις...
απ' το μαντρί, γιατί θα σε φάει ο λύκος. Ακόμη κι όταν το μαντρί έχει αρπάξει φωτιά. Η ψυχραιμία απαιτεί ν' ακολουθήσεις πιστά του βοσκού την εντολή.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ερμηνεύσιμη είναι η συμπεριφορά μας. 
Ως ευφυείς σχιζοφρενείς που είμεθα - δυστυχώς για μας - κατανοούμε, ότι ο βοσκός μάς άφησε χρόνους. Τον έχει καταβροχθίσει ο λύκος. Εκείνος κάνει πλέον κουμάντο στο μαντρί. Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα, την ώρα που το μαντρί έχει πιάσει φωτιά.

ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ να την κοπανήσεις τώρα, θα σε κατασπαράξουν οι αγέλες των λύκων που το 'χουν περικυκλώσει. Αμα μείνεις μέσα, ίσως πάρεις παράταση χρόνου ζωής. Μπας και χορτάσει ο λυκοβοσκός, πριν προλάβει να φάει κι εσένα, να βρεθεί κάποιος από μηχανής θεός να σβήσει τη φωτιά κι εν τω μεταξύ να 'χει σουρουπώσει και όταν επιτεθούν οι αγέλες με τα μάτια που γυαλίζουν μες στη νύχτα, από κάπου να ξεγλιστρήσεις και να τη σκαπουλάρεις... Κλαύ' τα, Χαράλαμπε!

DES CONS (που θα 'λεγε κι ο Πάγκαλος) είναι δηλαδή οι Ιταλοί, που διώξανε ολόκληρο Μπερλουσκόνι και βάλανε την Goldman Sachs να τους κυβερνάει;  
Ο πολιτικά ορθός δρόμος είναι να παραμένεις «θεσμικός». Να 'σαι yes man, για να 'χεις την ίδια τύχη που επιφυλάσσουν και στ' άλλα προβατάκια. Στην αντίθετη περίπτωση, υποχρεούσαι να μεταλλαχθείς σε λύκο και να δείξεις τα δοντάκια σου.

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να 'χουν δίκιο όσοι προτρέπουν σε φυγή απ' το φλεγόμενο μαντρί. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούν να υποσχεθούν μια φτωχή μεν, ωστόσο ανέμελη ζωή, κάπου που θα βρεις να βόσκεις λίγο χορταράκι. 
Ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα πού θα 'ναι καλύτερα: εντός ή εκτός ευρωζώνης;

ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ είναι πλέον το «μέσα ή έξω απ' το ευρώ». 
Μέσα θέλουμε να 'μαστε σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, όπου θα συγκλίνουν οι οικονομίες και θα ενισχύονται οι αδύναμοι! 
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;...

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση, χρειαζόμαστε επειγόντως εγχώρια αγροτική και κτηνοπτηνοτροφική παραγωγή, για να 'χουμε να τρώμε. Αστικούς και περιαστικούς λαχανόκηπους, σαν κι αυτόν που φτιάχνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Τοποφαγικές αγορές, χωρίς μεσάζοντες, με βάση τη γεωργία της εγγύτητας σαν τα Ροσάριο και τα Νόντος της Αργεντινής, τα ΑΜΑΡ και το «Αλληλέγγυο Κολοκύθι» της Γαλλίας, το «xarxa de consum solidari» της Βαρκελώνης ή τις «πόλεις σε μετάβαση» της Βρετανίας.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, που, δυστυχώς, χρειάζεται σ' αυτή την περίπτωση, είναι να προμηθευτούμε φτηνά αντίγραφα φαρμάκων και νοσοκομειακών υλικών, σπάζοντας την απαγόρευση της Διεθνούς Οργάνωσης Υγείας.

ΑΝ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ή αν φύγουμε απ' το μαντρί, πρέπει να 'χουμε την ευρηματικότητα να στήσουμε εναλλακτικά δίκτυα αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης, στο πλαίσιο μιας νέας οικονομίας των αναγκών, με κοινωνικές τράπεζες, εναλλακτικά νομίσματα και ανταλλάξιμη εργασία. Αξιοποιώντας την εμπειρία όλων των χωρών που τις βούλιαξαν, όπως εμάς.

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ διέξοδο διαφυγής, προς το παρόν κάνουμε ό,τι πει ο λυκοβοσκός. Γνωρίζοντας ότι θα 'ναι για εκείνον πιο καταστροφικό αν μας διώξει ή αν φύγει απ' το ευρώ. 
Μας χρειάζεται ο λύκος. Για να μας κατασπαράξει... 
Μοναδική μας ελπίδα, το δείγμα του αίματός μας. Καθ' ότι βρέθηκε μολυσμένο... 

ΠΗΓΗ: enet.gr