10 Μαρ 2011

∆εύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις που κινδυνεύουν µε λουκέτο


∆εύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στο λουκέτο, δίνει το νοµοσχέδιο για την «Προ-πτωχευτική ∆ιαδικασία Εξυγίανσης των Επιχειρήσεων» που παρουσίασεχθες στο Υπουργικό Συµβούλιο ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Στόχος είναι η σωτηρία...
των βιώσιµων επιχειρήσεων που αντιµετωπίζουν προβλήµατα και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρόκειται για την αναθεώρηση του ισχύοντος πτωχευτικού δικαίου, µετά την αναποτελεσµατικότητα της εφαρµογής του ισχύοντος άρθρου 99 να οδηγήσει σε διάσωση επιχειρήσεις µε χρέη προς τρίτους.
Σηµαντική αλλαγή είναι η επαναφορά διατάξεων όπως η δέσµευση στο σχέδιο σωτηρίας της επιχείρησης και της µειοψηφίας των πιστωτών που δεν συµφωνεί, ενώ τα µέρη θα µπορούν να επιλέγουν ανάµεσα σε διαφορετικά µέτρα, όπως η απλή παράταση του χρόνου αποπληρωµής των οφειλών, η κεφαλαιοποίηση των χρεών ή και η µεταβίβαση της επιχείρησης. Η διάσωση της επιχείρησης θα µπορεί να συνεπάγεται και την απώλεια ελέγχου της από τον επιχειρηµατία - ιδιοκτήτη της. Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε και το νοµοσχέδιο για τη σύσταση της Ενιαίας Αρχής ∆ηµοσίων Συµβάσεων που στοχεύει στη διαφάνεια στις δηµόσιες συµβάσεις.





Τα Νέα on line