28 Ιαν 2011

Το επιτόπιο τροχάδην του Καλλικράτη


Κόψαμε και την πίτα ως Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας,προ ημερών την είχε κόψει και η Περιφερειακή ενότητα Αργολίδας..Και απο Δευτέρα .όπως είπε και ο αντιπεριφερειάρχης μας  όλοι μαζί θα  βάλουμε ένα χεράκι να προχωρήσει το πείραμα - νέος θεσμός ..
Ερώτημα αδαούς : Γιατί  άραγε τούτη  την Δευτέρα;
Αναγνώστη μου,
ακόμα επικρατεί χάος ! Σε δήμους και Περιφερειακές ενότητες! 
Βέβαια στο θέμα του χάους υπάρχει μια ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις Περιφερειακές ενότητες και στους δήμους..
Στην πρώτη περίπτωση επικρατεί η χαώδης σιωπή!
Ο εφιάλτης της μοναξιάς που επικρατεί στο κτίριο της παλιάς Νομαρχίας..
Στην δεύτερη περίπτωση επικρατεί το  χαώδες αδιαχώρητο!
Φωνές κι αλλαλαγμοί !Γραφεία πάνε κι έρχονται,προιστάμενοι αναζητούνται  και το κτίριο φωνάζει πως θέλει να παραδοθεί αμαχητί  στο  6ο Σύνταγμα εδώ και τώρα!Άλλο και τούτο!
Στην πρώτη περίπτωση αντιλαμβάνεται ο επισκέπτης πως απο την πλήξη τελικώς  τσακώνονται οι κορυφαίοι για τα γραφεία τους..
Στην δεύτερη ο συνωστισμός των αρμοδιοτήτων και η κοσμοπλημμύρα φέρνει νευρικότητα!
Γι αυτό η νηνεμία στο πρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη ,η ψηχραιμία στο βλέμμα του θεματικού και η ένταση στο δημαρχιακό μάτι!
Και ο πρώτος μήνας κυλά ,με συναντήσεις φορέων στην ατζέντα του πρώτου,με τρία χαρτοφυλάκια που δεν ξέρει πού να τα τοποθετήσει ο θεματικός και με διοικητικούς εφιάλτες ο δήμαρχος της πρωτευούσης..
Δεν ξέρω, έχω την αίσθηση πως ο Καλλικράτης κάνει τούτη την περίοδο επιτόπιο τροχάδην !Με ημερίδες ανά νομό ,με συγκεντρώσεις και συναντήσεις στην Τριπολη χωρίς πρακτικά ..Η προθέρμανση συνεχίζεται...