28 Ιαν 2011

Ο Χ. Κασίμης αναφέρεται σε σχόλιο μας για την επιτροπή απογραφής...


Κυρία Σουκαρά,
Σχετικά με την απάντηση του Αντιδημάρχου κ. Χ. Καμπούρη στις αναφορές της Κίνησης Πολιτών για το ζήτημα της καθυστέρησης στην συγκρότηση της Επιτροπής Απογραφής... θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
1.    Η συγκρότηση της Επιτροπής είναι αρμοδιότητα του Δημάρχου και έπρεπε να είχε συγκροτηθεί την 3/1/2011.
.. Πολλοί δήμοι το έπραξαν τόσο στον Νομό όσο και στην υπόλοιπη χώρα.
2.    Δεν είναι ακριβές ότι ο δήμος δεν είχε στην διάθεσή του αναλυτικές οδηγίες. Οι αναλυτικές οδηγίες για την "...διαδικασία, τον τρόπο και την αποτύπωση της απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων, καθώς και των διαθέσιμων χρηματικών μέσων των δήμων" έχουν κοινοποιηθεί από τις 29/12/2010 με την υπ. αριθμ. 74445 (ΦΕΚ Β' 2029/29.12.2010) Εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών.
3.    Μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας για το θέμα, ο κ. Αντιδήμαρχος απάντησε ότι η Επιτροπή συγκροτήθηκε, πλην όμως μέχρι σήμερα, απ' όσο γνωρίζω, δεν έχει επισήμως και εγγράφως κοινοποιηθεί στα μέλη της Επιτροπής τόσο η συγκρότησή της όσο και η σύνθεσή της, ούτε έχει προφανώς ανακοινωθεί μια τέτοια απόφαση του Δημάρχου στην ιστοσελίδα του δήμου και στα ΜΜΕ. Ας ανακοινωθεί λοιπόν, αφού έχει συγκροτηθεί, και ας συγκληθεί σε συνεδρίαση για να αναλάβει το έργο της. 
Έχω την άποψη ότι δεν έχουμε πλέον, ως κοινωνία, την πολυτέλεια ούτε των καθυστερήσεων αλλά και ούτε των ανέξοδων δικαιολογιών.

Φιλικά,
Χ. Κασίμης