28 Ιαν 2011

Απέρριψε χρεοκοπία - αναδιάρθρωση


Μιλώντας σε πάνελ όπου συμμετείχε επίσης ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του χρέους.Επανέλαβε όμως ότι αναμένει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων...
που έλαβε η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς και τη μείωση των επιτοκίων  με τα οποία συνήφθησαν τα εν λόγω  δάνεια.
Απέρριψε χρεοκοπία - αναδιάρθρωση

Ενώπιον δεκάδων ηγετών από τον παγκόσμιο πολιτικό και επιχειρηματικό χάρτη, ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί να επανέλθει στις αγορές κεφαλαίων ακόμη και εντός του 2011 καθώς η εφαρμογή των δρακόντειων μέτρων λιτότητας περιορίζει δραστικά το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

«Βεβαίως το ζήτημα της αναδιάρθρωσης κυκλοφορεί», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:  «Είμαι σε θέση να πω ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε. Και λέω επίσης ότι δεν βαδίζουμε προς αναδιάρθρωση.
Ναι, θα έχουμε μια επιμήκυνση των δανείων που λάβαμε από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και συζητάμε τους όρους των δανείων. Νομίζω αυτά βρίσκονται σε καλό δρόμο».

Προσέθεσε επίσης ότι αυτοί οι ευνοϊκότεροι όροι θα βοηθήσουν την Ελλάδα να μην έχει ξαφνικά προβλήματα χρηματοδότησης το 2014

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου σχολίασε: «Πέρυσι έλεγαν πως τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία ήταν το συντομότερο ανέκδοτο, αλλά τώρα είμαστε από τις πιο διαφανείς χώρες στην ΕΕ».


 Πηγή: Reuters