28 Ιαν 2011

Απάντηση του Α.Μανωλάκη για το θέμα της στάσης του προαστιακού στον Ισθμό


Σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελου Μανωλάκη προς το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την εφαρμογή μελέτης για τη στάση του Προαστιακού στον Ισθμό...
η οποία είχε σχεδιαστεί κατά την αρχική χάραξη του, ο αρμόδιος Υφυπουργός  κ. Σπ. Βούγιας αναφέρει ότι :

« Η εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής στάσης Ισθμού στη θέση Γαλότα Κορινθίας είναι σε εξέλιξη και μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί η μελέτη χάραξης, η οριστική μελέτη αρχιτεκτονικών και υδραυλικών. Εκκρεμεί η έγκριση της προμελέτης των τεχνικών και απομένει η εκπόνηση και έγκριση της οριστικής μελέτης των τεχνικών. Σημειώνεται ότι έχει ληφθεί απαλλαγή τροποποίησης Περιβαλλοντικών Όρων. Η δημοπράτηση του έργου, μετά την ωρίμανση των μελετών, θα περιληφθεί στο πρόγραμμα δημοπρατήσεων της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ υπό την προϋπόθεση της διασφάλισης των αναγκαίων πόρων.  »

    Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει από πολίτες του Λουτρακίου ο κ. Μανωλάκης δηλώνει ότι:


1.    «  Η ακριβής χωροθέτηση της στάσης του Προαστιακού στον Ισθμό είναι ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΡΓΑ ΟΣΕ  Α.Ε. κατόπιν έγκριτων επιστημονικών μελετών και διαβούλευσης με τις τοπικές αρχές.

2.    Παραμένει σταθερή η θέση μου για κατασκευή κατά προτεραιότητα (έναντι του Ισθμού) τερματικού σταθμού στο Λουτράκι και η σύνδεση της πόλης με το δίκτυο του Προαστιακού. Για τον λόγο αυτό, όπως είχα άλλωστε ενημερώσει τον επικεφαλή της πρωτοβουλίας πολιτών επανέρχομαι και καταθέτω εκ νέου ξεχωριστή ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και θα πιέσω προς την κατεύθυνση ένταξης σε χρηματοδότηση του σχετικού έργου. 

3.    Δεν κατανοώ τους λόγους και τις σκοπιμότητες της αντιπαράθεσης για ένα θέμα που αντί να μας χωρίζει θα έπρεπε να είμαστε ως Κορίνθιοι ενωμένοι διεκδικώντας με όλες μας τις δυνάμεις την επέκταση του δικτύου, την κατασκευή και έγκαιρη παράδοση περισσότερων στάσεων και σταθμών αλλά και την αναβάθμιση και φροντίδα των ήδη υπαρχόντων.»