27 Νοε 2019

H φιέστα του 112 πνίγηκε στην Κινέττα!


 
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Βέλου προβαίνει σε μια πολύ καλή διαπίστωση και εμείς διατυπώνουμε κατόπιν αυτού μια εύλογη απορία:
Γιατί δεν λειτούργησε το 112 στην πρόσφατη κακοκαιρία, να προειδοποιήσει τους κατοίκους της Κινέττας και των Αγίων Θεοδώρων..

της Χαλκιδικής και της Θάσου πως έρχονται τόνοι λάσπης με την δυνατή νεροποντή;


"Μόλις ξεκίνησε τη θητεία του ο κ. Μητσοτάκης έκρινε απαραίτητο να ανεβάσει την επικοινωνιακή παράσταση «εμένα με λένε Κυριάκο Μητσοτάκη, γι αυτό η ενδιάμεση λύση για το 112 θα λειτουργήσει το αργότερο σε 1 μήνα.Την περασμένη Κυριακή, τις πρώτες πρωινές ώρες, η Κινέττα και οι Άγιοι Θεόδωροι λύγιζαν κάτω από τόνους βροχής και λάσπης από την κακοκαιρία «Γηρυόνης». Η διέλευση από την Εθνική Οδό ήταν επικίνδυνη για τους οδηγούς. Κι όμως 140 μέρες μετά τις πρώτες εξαγγελίες Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού της χώρας, το 112 κοιμόταν βαθιά! Κανένα sms, καμία ειδοποίηση κινδύνου σε κανέναν! Δεν ειδοποιήθηκε ούτε ένας πολίτης για τις ποσότητες νερού που έρχονταν, την καθίζηση και το θάψιμο κάτω από το νερό της Κινέτας, ούτε καν για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου!"" αναφέρει η ανακοίνωση. 


Η αλήθεια εξακολουθεί να υφίσταται ως εφιάλτης και κυρίως να παραδίδεται στα παιδιά μας. Μια παράδοση με μπαζωμένα ρέματα, με φυλακισμένες παραλίες , με αφοπλισμένους κατοίκους απέναντι σε κάθε είδους θεομηνία.

Συνεχίζει η ανακοίνωση:

"Τα πράγματα όμως είναι πολύ σοβαρότερα. Χθες το Κοκκώνι, η Πουλίτσα, το Βραχάτι, σήμερα η Κινέτα, ρέματα περιτοιχισμένα από ψηλούς φράχτες. Ρέματα που έπρεπε να έχουν πλάτος από 20 ως 50 μέτρα όπως λένε οι κανονισμοί και η επιστήμη, έχουν από 3 ως 20. Ειδικά αυτό το ρέμα της Κινέτας που φέρνει το νερό από τους γκρεμούς και τις πλαγιές των Γερανείων. Μία παραλία περιτοιχισμένη από ψηλούς φράχτες. Χωρίς ανοίγματα όπως λένε οι νόμοι εδώ και εκατό χρόνια. Με πυκνές συστάδες πεύκων. Χωρίς διέξοδο στη θάλασσα, χωρίς διέξοδο διαφυγής μέσα στους αδιέξοδους ελάχιστους δρόμους. Ξαναειπώθηκε και για το την Ηλεία, την Πάρνηθα, τη Ζάκυνθο, τη Σκόπελο,τη Χαλκιδική, το Μάτι και τη Μάντρα, ξαναλέγεται σε πείσμα όσων ειπώθηκαν τότε αλλά και τώρα. Δεν φταίει μόνο η κλιματική αλλαγή. Φταίει και το ότι έχουμε να κάνουμε με μη βιώσιμες πόλεις. Δεν υπάρχει αντιπλημμυρικό ή αντιπυρικό έργο να τις σώσει. Το μόνο που θα φέρει αποτέλεσμα είναι ευρύτατες κατεδαφίσεις στις διόδους του νερού και της φωτιάς.

Τον δρόμο μας τον δείχνει η πολύπαθη Μάνδρα που την Κυριακή ίσως για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, μια νεροποντή δεν την ξαναέπνιξε στις λάσπες. Εκεί το πάθημα έγινε πάθημα και με πρωτοβουλία της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά της Ρένας Δούρου, έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα απαραίτητα έργα. Δεν υπάρχει λοιπόν άλλος δρόμος από αυτόν των έργων. Αλλιώς, θα κάνει η φύση μόνη της τη δουλειά, ανοίγοντας βίαια τον δικό της." 

Ποιος στ αλήθεια μπορεί να διαφωνήσει