28 Ιαν 2011

Επίδειξη δύναμης του ΠΑΟ που βλέπει «πρωτιά»


O Παναθηναϊκός δεν έδειξε... οίκτο και μετατρέποντας σε πάρτι την αναμέτρηση με την ελλιπέστατη Ουνικάχα Μάλαγα, ισοπέδωσε (82-56) την ομάδα της Ανδαλουσίας σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη του στο Τop 16 της Ευρωλίγκας.
 
Μετά το «διπλό» (80-59) επί της Λιέτουβος στο Βίλνιους, οι Πράσινοι εκπλήρωσαν τον στόχο τους και πλέον, με δύο θετικά αποτελέσματα στο ενεργητικό τους, θα ταξιδέψουν με...
άλλον αέρα στη Βιτόρια για τον τελευταίο αγώνα (3/2) του πρώτου γύρου απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ.

Η ομάδα των Βάσκων, μάλιστα, ηττήθηκε (89-86) στην έδρα της
από την Λιέτουβος Ρίτας, επομένως αν ο Παναθηναϊκός περάσει αλώβητος από την «καυτή» Βιτόρια θα είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Ε΄ Ομίλου.

Η Μάλαγα εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ υποφέροντας από... γαστρεντερίτιδα! Οχι όλη η ομάδα, αλλά ο «ιθύνων νους» της, αμερικανός πόιντ γκαρντ Τερέλ Μακ Ιντάιρ, ο οποίος φορώντας σκούφο και μπουφάν καθόταν στην άκρη του πάγκου σαν τιμωρημένος, για να μην «κολλήσει» τους συμπαίκτες του.

Αν προσθέσουμε τις απουσίες των τραυματιών Ούρος Τρίπκοβιτς και Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ, οι οποίοι δεν ακολούθησαν την ισπανική αποστολή στην Αθήνα, γίνεται αντιληπτό πόσο ευάλωτη ήταν η ομάδα του κ. Τσους Ματέο, για να μετατραπεί σε εύκολη λεία από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης.

Οι Πράσινοι, πάντως, πιστώνονται το γεγονός ότι
- παρά τις δικές τους ελλείψεις (Αλεξ Μάριτς, Κώστας Καϊμακόγλου)- σημάδεψαν τις αδυναμίες της Μάλαγα, φόρτωσαν από νωρίς με τέσσερα φάουλ τον Τζόελ Φρίλαντ, σταμάτησαν τη δημιουργία των Μπέρνι Ροντρίγκεθ και Ρόντρικ Μπλέικνι και «κλείδωσαν» τη δεύτερη νίκη τους στο Τop 16 αξιοποιώντας την επιθετική πολυφωνία και την υψηλή διάθεση επί σαράντα λεπτά.

Στους άλλους αγώνες της 2ης αγωνιστικής,
η Μπαρτσελόνα πέρασε διά πυρός και σιδήρου (68-67) από την έδρα της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, όπου είχε ηττηθεί (85-84) ο Παναθηναϊκός στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας,
η Μακάμπι Τελ Αβίβ ισοπέδωσε (99-58) τη Λοτομάτικα Ρόμα με κορυφαίο παίκτη τον διεθνή σέντερ Σοφοκλή Σχορτσανίτη (19 π., 10 ρ.), ενώ για τον όμιλο του Ολυμπιακού
η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ «τρόμαξε» ώσπου να λυγίσει (75-73) την αντίσταση της Βαλένθια στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ακόμη και έτσι διπλασίασε τις νίκες της στο Τop 16.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τέπιτς 4, Περπέρογλου 10 (2/3 δ., 1/4 τρ., 3/4 β., 4 ρ.), Μπατίστ 12 (3/5 δ., 6/7 β., 5 ρ.), Φώτσης 8, Σάτο 9 (6 ρ.), Νίκολας 9, Τσαρτσαρής 14 (5/6 δ., 0/1 τρ., 4/5 β., 8 ρ.), Διαμαντίδης 4 (5 ρ., 6 ασ.), Βουγιούκας 6, Καλάθης 6, Μπόγρης, Ζούμπος.

ΜΑΛΑΓΑ: Ροντρίγκεθ 5, Φρέιρε, Πρίντεζης 7 (3 ρ., 4 λ.), Αλμαθάν 5, Χιμένεθ 7, Μπλέικνι 10 (1/4 δ., 2/4 τρ., 2/2 β., 3 κλ.), Σινάνοβιτς 5, Ρούμπιο 4, Φρίλαντ 11 (5/6 δ., 1/1 β.), Γκαρθία, Μπλάνκο 2.

ΠΗΓΗ: το βημα on-line