30 Νοε 2010

Χρόνια ταλαιπωρίας για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου της Αρχαίας Κορίνθου ,ενώ απομένει μόνο η υπογραφή της υπουργού για το νέο σχολείο

Διάβασα την παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κόλλια, για την επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης νέου δημοτικού σχολείου στην Αρχαία Κόρινθο και συλλογίστηκα πόσοι χειμώνες έχουν περάσει με τους γονείς να στέλνουν επιστολές ,για τις απαράδεκτες συνθήκες διδασκαλίας των μαθητών και την αναγκαιότητα ανέγερσης του νέου σχολικού κτιρίου ..
Πόσες δεσμεύσεις έχουν υπάρξει για το θέμα αυτό...και πόσα παιδιά μεγάλωσαν ,αποχαιρέτησαν το σχολειό με τα τόσα προβληματα του ..και πόσα άλλα παιδιά , μόλις τώρα γνωρίζουν την σχολική ζωή, μέσα απο αυτην  την εικόνα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο κτίριο!
Η δημιουργία ενός νέου σύγχρονου σχολείου ,δυστυχώς ,παραμένει στα χαρτιά και στα συρτάρια του υπουργείου παιδείας. Κι αυτό δεν συμβαίνει τώρα ,για να είμαστε δίκαιοι! Στα συρτάρια βρισκεται και απο τα χρόνια της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου. Φανταστείτε, όμως , πως απομένει μόνο η υπογραφή της υπουργού για την έναρξη υλοποίησης του έργου. Ελπίζω ,έχοντας βέβαια συναίσθηση της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας ,το νέο δημοτικό σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου,αν πιέσουν και οι δικοί μας φορείς ,να γίνει πλέον πραγματικότητα. Το δικαιούνται αυτά τα παιδιά,το δικαιούται η Αρχαία Κόρινθος.