30 Νοε 2010

Alter: Σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες


Διαψεύδει κατηγορηματικά η εταιρεία Alter το δημοσίευμα του Τύπου, στο οποίο αναφέρεται ότι έχει επέλθει σύγκρουση μεταξύ των δυο βασικών μετόχων και ότι δήθεν είναι κοντά η ελεγχόμενη πτώχευση. Περαιτέρω, η εταιρεία ενημερώνει το κοινό ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με.....

τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να διευθετήσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να εξασφαλιστεί η ρευστότητα της για το προσεχές διάστημα.

Διευκρινίζεται ακόμα ότι η εταιρεία έχει οφειλές οι οποίες όμως δεν είναι ληξιπρόθεσμες με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Οι οφειλές αυτές προέρχονται από:

1) Παρακρατούμενους φόρους που ανέρχονται στο ποσό των 5.633 χιλιάδων και αφορούν περίοδο από το Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010. Από το ποσό αυτό τα 5.303 χιλιάδες θα ρυθμιστούν όταν καταστούν ληξιπρόθεσμα, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 330 χιλιάδων θα καταβληθεί στο προσεχές διάστημα.

2) Οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία που ανέρχονται στο ποσό των 851 χιλιάδων και αφορούν περίοδο Σεπτεμβρίου 2010 και θα καταβληθούν στο προσεχές διάστημα.

3) Τόκους προς τράπεζες που ανέρχονται στο ποσό των 6.523 χιλιάδων και αφορούν το Α΄ ενδεκάμηνο του 2010. Η εταιρεία συζητά με τις τράπεζες για τη διευθέτηση και της ανωτέρω οφειλής.

4) Οφειλές προς το προσωπικό που ανέρχονται σε ποσό 453 χιλιάδων και αφορούν μέρος της μισθοδοσίας του Οκτωβρίου 2010. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα καταφέρει να καταβάλει την ανωτέρω οφειλή εντός της εβδομάδας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ