30 Νοε 2010

3 εκατ.ευρω θα δοθούν στους αγρότες μέχρι 20 Δεκεμβρίου -Αλλά ...για το" εγκλημα "των προηγουμένων χρόνων "ούτε κουβέντα"

Συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους ,αλλά και στις προσδοκίες τους υπήρξαν εχθές οι πρόεδροι των ΕΑΣ Κιάτου και Βόχας ,κύριοι Παπαλέκκας και Παπαβασιλείου, μετά την συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ,για το θέμα των αποζημιώσεων.
Η είδηση είναι πως τελικώς θα δοθούν 3 εκατ. ευρώ στους ζημιωθέντες αγρότες ,τα οποία θα μοιραστούν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Σε δηλώσεις του ,στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του SUPER, ο Κώστας Παπαβασιλείου δήλωσε πως....
δεν είναι ικανοποιημένος απο την εξέλιξη αυτή ,γιατί η διαδικασία που θα ακολουθηθηκε  είναι διάτρητη. Τα χρήματα θα μοιραστούν κατά τον τρόπο που έδειξαν τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε ο ΕΛΓΑ.Πρόκειται για  διασταύρωση στοιχείων στο ΦΠΑ και στα   εισοδήματα  απο το 2006 εως το 2008 ..
Κι αν όλα αυτά μπορούμε να τα κατανοήσουμε ως προς την κατευθυνση μιας πιο δίκαιης κατανομής στο θέμα των αποζημιώσεων ,η οποία βέβαια χάνει και την όποια αξία της ,απο τις τραγικές καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει στο θέμα αυτό ,εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι, πως τελικώς ,δεν θα γνωστοποιηθούν τα ονόματα εκείνων που έλαβαν τα προηγούμενα χρόνια τεράστιες αποζημιώσεις ,χωρίς να το δικαιούνται. 
Η επίσημη θέση του ΕΛΓΑ είναι πως δεν μπορούν να βγάλουν τα ονοματα στο διαδικτυο ,επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. 
Όμως αυτό ήταν μια δέσμευση που ακούσαμε όλη αυτη την περίοδο ,ως μια δικαιολογία για το συνολικό ποσό που θα έπαιρνε η Κορινθία ,για τις καθυστερήσεις που υπήρξαν ,για την κάθαρση και την διαφάνεια που θα πρέπει να υπάρξει απο εδω και στο εξής ...Και σε αυτήν την υπόθεση, την διαδικασία της κάθαρσης δεν την είδαμε ,ούτε στην ρεαλιστική της μορφή ,ούτε ως μια εσωτερική ψυχολογική διαδικασία. Αντιθέτως, θα έλεγα ,αυτό που επετεύχθη ήταν να σπιλωθούν  υπολήψεις και να πέσουν σκιές παντού..
Γιατί ενδεχομένως ο ΕΛΓΑ επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει αυτές τις υποθέσεις ,που σημειωτέον ,είχαν απασχολήσει και το Κοινοβούλιο; Γιατί φυσικά ,οι πρωταγωνιστές δεν ήταν μόνο οι  αγρότες.