30 Νοε 2010

Νέο κοινωνικό συμβόλαιο προτείνει ο Σαμαράς – Εθνικό Σύμφωνο Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης η Μπακογιάννη


 Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με τα όσα τόνισε, αυτό θα έχει δυο πτυχές.
Η πρώτη αφορά στους....
 
επιχειρηματίες και προβλέπει ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση, μείωση των φορολογικών συντελεστών και εισοδημάτων, σταδιακή μείωση του ΦΠΑ, σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις και παράλληλα χτύπημα της γραφειοκρατίας.

Η δεύτερη πτυχή αφορά στους εργαζομένους
και περιλαμβάνει φρένο στα λουκέτα και στην ανεργία, ασπίδα στις μαζικές απολύσεις, διάχυση της ανάπτυξης και ανάκαμψης παντού.

«Μαζικές απολύσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν θα μειώσουν το έλλειμμα» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι όσα κερδίζει το δημόσιο ταμείο από τη μία τα χάνει από την άλλη, δηλαδή από αυξημένα επιδόματα ανεργίας, τα μειωμένα έσοδα φορολογίας, μειωμένους τζίρους κατανάλωσης και ΦΠΑ.

Κοινή συνισταμένη αυτού του κοινωνικού συμβολαίου με τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, είναι η άμεση ανάκαμψη και η μακροχρόνια ανάπτυξη.

Αναφορικά με την «ευθυγράμμιση της χώρας μας με την Ιρλανδία» σημείωσε ότι «δεν πρέπει να συνοδευτεί με επιπλέον δυσμενείς όρους και προϋποθέσεις» ενώ επισήμανε ότι «από τη διαπραγμάτευση της Ιρλανδίας που πέτυχε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποπληρωμής επωφελείται και η Ελλάδα».

Επιτέθηκε πάντως στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι «δεν διαπραγματεύτηκε με την τρόικα τους όρους του Μνημονίου» ενώ ζήτησε ξανά αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής.

Εθνικό Σύμφωνο Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης προτείνει η Μπακογιάννη


Τη συγκρότηση ενός νέου Εθνικού Συμφώνου Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης πρότεινε από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ομιλία της σε εκδήλωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ.

Η προσωρινή πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας διευκρίνισε πως πρόκειται για ένα σύμφωνο στο οποίο «δεσμευόμαστε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς υπεκφυγές και συμβιβασμούς, ένα συμβόλαιο με τις νέες γενιές, που προσφέρει ένα κοινωνικά δίκαιο μέλλον για τη χώρα, οικονομικά και οικολογικά βιώσιμο».

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει τη μείωση της φορολογίας αρχικά για τις επιχειρήσεις και αργότερα για όλους γύρω στο 20%, επιδιώκει εθνική συνεννόηση ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να μειωθούν κατά 1/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού στην επόμενη δεκαετία, ζητά να περιοριστεί ο κρατικός παρεμβατισμός στις αγορές, προτείνει την αλλαγή του νομικού πλαισίου για τους συνδικαλιστές ώστε να εργάζονται και οι μείζονες απεργίες να αποφασίζονται μετά από μυστική καθολική ψηφοφορία, να ανοίξουν με ταχείες διαδικασίες σε ιδιώτες επενδυτές οι κλάδοι του τουρισμού και των μεταφορών καθώς και να αξιοποιηθεί η δημόσια ακίνητη περιουσία.