15 Ιουν 2011

Il Sole 24 Ore: Ο Σαμαράς λέει ψέμματα για να κερδίσει τις εκλογές


 «Στην Ελλάδα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης υπόσχεται μείωση των φόρων, αλλά μετά εκμυστηρεύεται: είναι μόνο προπαγάνδα». Πρόκειται για άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», την Κυριακή.
Η ιταλική εφημερίδα ισχυρίζεται, ότι το αίτημα της μείωσης των φόρων είναι... απλώς φληνάφημα του κ. Σαμαρά για να αναλάβει την εξουσία.

Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα, η Ν.Δ έχει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις φτάνοντας στο 31% το ποσοστό της έναντι του 27% του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρεται, επίσης, ότι ο Α. Σαμαράς, ξεπέρασε σε δημοτικότητα για πρώτη φορά από τις εκλογές του 2009 τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, τα καλά νέα για τον κ. Σαμαρά, σταματούν εκεί, στο ιταλικό δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι λαϊκισμού και φτάνει να εισηγείται μια ανεύθυνη πρόταση.
Το συμπέρασμα αυτό αιτιολογείται από το ότι, ο κ. Σαμαράς αντιτάχθηκε στο σχέδιο λιτότητας της τρόικας και του ΔΝΤ, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσει μείωση φόρων την πιο ακατάλληλη στιγμή. Όταν δηλαδή, η χώρα έπρεπε να ξεκινήσει τις ιδιωτικοποιήσεις για να μπορέσει να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος.

Ζητάει τη μείωση των φόρων μόνο για προεκλογικούς λόγους, φέρεται να εκμυστηρεύτηκε ο κ. Σαμαράς στη συνάντησή του με τον Γάλλο πρωθυπουργό Filllon, υποστηρίζει η «Il Sole 24 Ore». Μάλιστα, υποστηρίζει, πως ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε στο Γάλλο πρωθυπουργό ότι μόλις αναλάβει την εξουσία δεν θα προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

Σκληρότατη κριτική επιφυλάσσει το δημοσίευμα και για τον Κώστα Καραμανλή. 
«Παρέλαβε τη χώρα με 160 δισ. χρέος και την παρέδωσε μετά από τέσσερα χρόνια με 300 δισ», τονίζεται.
Ως διάδοχος του, ο κ. Σαμαράς «μάλλον δεν συνειδητοποιεί ότι θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία της Αθήνας και του ίδιου του ευρώ».

Προτείνει, μάλιστα, το ιταλικό δημοσίευμα, κοινό μέτωπο της κεντροδεξιάς του κ. Σαμαρά με την κυβέρνηση και τον Γ. Παπανδρέου.
Αλλιώς, ο κ. Σαμαράς (σε περίπτωση που θελήσει να αντικαταστήσει τον κ. Παπανδρέου), διακινδυνεύει να διαχειριστεί τα συντρίμμια μιας κατεστραμμένης χώρας».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr