15 Ιουν 2011

Μόνο ηλεκτρονικά η υποβολή του Μηχανογραφικού


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ µέσω Διαδικτύου θα γίνεται από φέτος η υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου για τουςµαθητές των Γενικών και Επαγγελµατικών Λυκείων, οι οποίοι είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση.
Η ηλεκτρονική υποβολή θα γίνει από µεθαύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου... έως τις 28 Ιουνίου, ενώ το πιθανότερο είναι αύριο να ανακοινωθούν οι βαθµολογίες των υποψηφίων. Από χθες εξάλλου έως και αύριο Πέµπτη ετέθη σε δοκιµαστική λειτουργία η κατάθεση του Μηχανογραφικού µέσω Ιντερνετ. Στο µεταξύ, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στα λύκειά τους έως τις 23 Ιουνίου για να προµηθευτούν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Παράλληλα, όπως τονίζεται από το υπουργείο Παιδείας, οι προθεσµίες είναι αποκλειστικές και δεσµευτικές και µετά την παρέλευσή τους δεν θα γίνεται δεκτή καµία υποβολή ή τροποποίηση του Μηχανογραφικού Δελτίου. Το υπουργείο ανακοίνωσε αναλυτικές οδηγίες προς τους µαθητές ώστενα αποφευχθούνπροβλήµατα και δυσκολίες. Οι υποψήφιοι µπορούν να αντλήσουν υλικό και πληροφορίες από:

την ηλεκτρονικήδιεύθυνση http:// exams.minedu.gov.gr, την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας: www.minedu.gov.gr.



Επίσης, για τη διευκόλυνση των υποψηφίων θα λειτουργεί στο υπουργείο κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης καθόλη τη διάρκεια επεξεργασίας και οριστικής υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου, στο τηλέφωνο 210-3443.993καθηµερινά (Δευτέρα µε Παρασκευή)10.00 µε 20.00, καθώς και κέντρο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και εξυπηρέτησης στο e-mail: examshd@minedu.gov.gr.

Επιπλέον, σ’ αυτές τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις οι υποψήφιοι θα µπορούν να παρακολουθήσουν ενηµερωτικό βίντεο (http://www.minedu.gov.gr/ilektronikomixanografiko-video.html), στο οποίο περιγράφεται η εφαρµογή και δίνονται οδηγίες βήµα βήµα για την επεξεργασία ή την οριστικοποίηση τουΜηχανογραφικού.

τα Νέα on line