15 Ιουν 2011

Ο μύθος επιστρέφει σε Στερεά και Πελοπόννησο!


Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις των ράλι, καθώς το προσεχές τριήµερο 17-19 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Ράλι Ακρόπολις. Ενας αγώνας εκ των κορυφαίων στο καλαντάρι του Παγκοσµίου Πρωταθλήµατος Ράλι (WRC).
Oπως και το 2009 – πέρσι ο αγώνας δεν περιλαµβανόταν...

στο πρόγραµµατης FIA –,η εκκίνηση του εθνικού µας ράλιθα γίνεικάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης αύριο(19.30).

Η αγωνιστική δράση αρχίζει το πρωί της Παρασκευής από το Λουτράκι (εκεί βρίσκεται εφέτος το κέντρο του αγώνα) και ολοκληρώνεται το µεσηµέρι της Κυριακής, αφού προηγουµένως τα πληρώµατα που λαµβάνουν µέρος στο ράλι θα έχουν διανύσει 18 ειδικές διαδροµές συνολικού µήκους 348.80 χλµ.

Η πρώτη ειδική διαδροµή της Παρασκευής είναι η Θήβα 1 µε το πρώτο αυτοκίνητο να εκκινεί στις 09.08. Η δεύτερη ηµέρα του αγώνα (Σάββατο) είναι και ηπιο ενδιαφέρουσα. Το πρώτο στοιχείο που την κάνει ξεχωριστή είναι πως περιλαµβάνει τις περισσότερες ειδικές διαδροµές (7) από κάθε άλλη µέρα. Το δεύτερο στοιχείο είναι π ως από τις 7 ειδικές, οι 6 διεξάγονται στην Πελοπόννησο. Και το τρίτο, ίσως και το πιο εντυπωσιακό, αφοράστην τελευταία ειδική διαδροµή της ηµέρας, που διεξάγεται στηνπεριοχή Νέα Πολιτεία, κοντά στο Λουτράκι και είναι νυχτερινή (ώρα εκκίνησης του πρώτου αυτοκινήτου στις 21.33). Βεβαίως, για να είναι ένας αγώνας ράλι πετυχηµένος, δεναρκεί το… σκηνικό. Χρειάζεταικαι ο ανάλογος θίασος. Και στο εφετινό Ακρόπολις έχουν δηλώσει συµµετοχή 42 πληρώµατα µεταξύ των οποίων περιλαµβάνονται οι κορυφαίοι οδηγοί και οµάδες του WRC. Κάτιπου προµηνύει πως το θέαµα στις χωµάτινες ειδικές διαδροµές του τριήµερου αγώνα θα είναι συγκλονιστικό. Οπως άλλωστε και στις προηγούµενες διοργανώσεις.

Ο πολυπρωταθλητής Σεµπαστιάν Λεµπ (επικεφαλής στη βαθµολογία των οδηγών του WRC) µε συνοδηγό τον Ελενά (Citroën DS3 WRC), οι οµόσταβλοί τους Οζιέ -Ιγκράσια, τα δύο πληρώµατα της – εργοστασιακής συµµετοχής – Ford που θα τα δούµε µε τα Fiesta RS WRC, ο Χίρβονεν µε τον Λέχτινεν και ο Λάτβαλα µε τον Αντίλα, αλλά και ο πάντα υπολογίσιµος Πέτερ Σόλµπεργκ (Citroën DS3 WRC) αποτελούν πέρα από κάθε αµφισβήτηση τα ηχηρά ονόµατα του αγώνα. Και εκτός πολύ πολύ σοβαρού απροόπτου κάποιος από αυτούς τους οδηγούς αναµένεται να περάσει πρώτος τηγραµµή του τερµατισµού στις 15.30 την Κυριακή, στο Καζίνο Λουτρακίου.

Ενα ακόµη πρόσωπο το οποίο αναµένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού είναι ο πρώην παγκόσµιος πρωταθλητής της Φόρµουλα 1, ο Κίµι Ράικονεν, ο οποίος µετέχει στο WRC µε Citroën DS3 WRC.
 Τα Νέα on line