21 Μαρ 2011

Τσακωμός Πνευματικού -Νανόπουλου και Δέδε λίγο πριν τη λήξη της ημερίδας για το λιμάνι


Άδοξα έληξε η αποψινή ημερίδα του εμπορικού συλλόγου που αφορούσε το λιμάνι της Κορίνθου..Μετά απο τρίωρη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκομένων φορέων αλλά και πολιτών με στόχο την σύνταξη ψηφίσματος,το καλό κλίμα ανετράπη και η συζήτηση παρεκτράπη!
Ακούστηκαν στο τέλος φωνές που υποστήριζαν...
πως ψήφισμα δεν μπορεί να υπάρξει αφού δεν πρόκειται για λαική συνέλευση ,αλλά για ημερίδα ενός φορέα..Στο τέλος επικράτησε ένταση,η οποία κορυφώθηκε ανάμεσα στο δήμαρχο Κορινθίων Αλέκο Πνευματικό και στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βασίλη Νανόπουλο.Ο πρώτος κατηγόρησε τον δεύτερο πως υποστηρίζει απόψεις ενάντια στα συμφέροντα της πόλης γιατί επιθυμεί να γίνει πρόεδρος του λιμανιού..Ο Β. Νανόπουλος απο την πλευρά του κατηγόρησε τον δήμαρχο πως ψεύδεται ..Μέσα στην συζήτηση μπήκε και ο Γ.Δέδες ο οποίος προσπάθησε να βρει την χρυση τομή,λέγοντας πως μπορεί ο κάθε φορέας να βγάλει  ένα ψήφισμα για το λιμάνι και κατόπιν μια επιτροπή να προχωρήσει στην σύνταξη ενός ψηφίσματος αντιπροσωπευτικού για την πόλη της Κορίνθου. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό να αποφορτίσει το κλίμα και ακολούθησε δεύτερη κόντρα μεταξύ Πνευματικού -Δέδε..

Ο υπουργός Πάνος Μπεγλίτης μόλις ξεκίνησε "η γκρίνια" για το εαν υπάρξει ψήφισμα αποχώρησε διακριτικά!
Λεπτομερές ρεπορτάζ για τις θέσεις αλλά και τις ...διαθέσεις των πρωταγωνιστών αυριο πρωι πρωί!


Σημείωση :Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος με αφορμή το παραπάνω κείμενο μας ,επισημαίνει:


Αγαπητή κυρία Σουκαρά  ,
στο χθεσινό κείμενο με τίτλο επεισόδιο Πνευματικού-Νανόπουλου θα ήθελα στον ίδιο χώρο μια διόρθωση .
Από χαρακτήρα αποφεύγω χαρακτηρισμούς προσώπων αλλά αναφέρομαι και κρίνω  ενέργειές τους  προσέχοντας πολύ τι λέω .
Δεν αποκάλεσα ψεύτη τον δήμαρχο Κορινθίων αλλά τόνισα ότι είναι ψέματα όσα είπε εναντίον μου .
Ανάμεσα στις δυο εκδοχές  υπάρχει μια λεπτή αλλά σημαντική διαφορά .
Δεν ήταν, δεν είναι ούτε πρόκειται να είναι στις επιδιώξεις μου η ανάμιξη στα διοικητικά του λιμανιού της Κορίνθου ,να μην ανησυχεί γι αυτό ο δήμαρχος .
Από τη θέση του προέδρου οφείλω να στηρίζω τις επιχειρήσεις του νομού και τις  θέσεις του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου.
 Αυτό υπηρετώ νομίζω σωστά .