12 Ιαν 2011

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ βύθισε πλοίο για να έρχονται τουρίστες για καταδύσεις


Το USS Kittiwake, ένα εκτός λειτουργίας σκάφος διάσωσης υποβρύχιων του ναυτικού των ΗΠΑ, βυθίστηκε  σκοπίμως για  να δημιουργηθεί  ένας νέος πόλος έλξης για καταδύσεις.
Τώρα το 251-πόδών μήκους σκάφος...

βρίσκεται στον πυθμένα του ωκεανού στα ανοικτά των Νήσων Καϋμάν. Το πολεμικό πλοίο των πέντε-γεφυρών, θα γίνει ένας τεχνητός ύφαλος για τους δύτες για να απολαύσουν τις καταδύσεις.

Αξιωματούχοι λένε ότι πριν την βύθισή του το πλοίο καθαρίστηκε απο τις σκουριές, βύθιστηκε σε όρθια θέση και στη συνέχεια ανοίχτηκαν τρύπες στο κύτος για να εισέλθει το νερό της θάλασσας.

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες που ακολουθούν.







 Το πλοίο τώρα βρίσκεται στον βυθό και συγκεκριμένα στα 20 μέτρα βάθος, ακριβώς απέναντι από την ακτή του Grand Cayman Island και προβλέπεται  να γίνει γρήγορα σπίτι για τα περίεργα πλάσματα του βυθού όπως σαλάχια, barracuda και διάφορα άλλα είδη μικρότερων ψαριών.

Εκφράζεται η ελπίδα στα Kittiwake Cayman οτι σύντομα θα γίνει ένας προορισμός για τους δύτες, οι οποίοι θα είναι σε θέση να δούνε το κύριο κατάστρωμα και τη μορφολογία του πλοίου ή να εξερευνήσουν τα δωμάτια του ναυαγίου.

Ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Τουρισμού των Cayman Islands δήλωσε: "το Kittiwake βρίσκεται πλέον στο νέο σπίτι του, το οποίο ελπίζουμε να γίνει το νέο σπίτι των ψαριών. Μέρα με τη μέρα το πλοίο θα μετατραπεί σε ένα ζωντανό κοραλλιογενή ύφαλο και βιότοπο για εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες ψάρια υφάλου."


ΠΗΓΗ: 7news.gr