18 Νοε 2010

Πάνος Μπεγλίτης : Oι μεταρρυθμίσεις είναι το μεγάλο διακύβευμα στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε τους επόμενους μήνες




Απόσπασμα συν/ξης στον  τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ
 Για τις μεταρρυθμίσεις
•    Η εκτίμησή μου και πιστεύω ότι η εκτίμησή μας ως κυβέρνηση είναι ότι θα προχωρήσουμε, έχουμε την πολιτική βούληση, την αποφασιστικότητα και εξάλλου δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.
Πρέπει να προχωρήσουμε γρηγορότερα, ταχύτερα, αποτελεσματικότερα, στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Εκεί θα κριθούμε. Πιστεύω ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι το μεγάλο διακύβευμα στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε τους επόμενους μήνες. Δε θα χάσουμε χρόνο. Σε αυτό είμαστε αποφασισμένοι. Ακόμα και αν οι μεταρρυθμίσεις είναι επώδυνες, πρέπει να τις κάνουμε.
•    Χαίρομαι που όλο και περισσότερο, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνειδητοποιούν την ανάγκη να προχωρήσουμε σε ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις για να βγει η χώρα από την κρίση. Χαίρομαι διπλά, γιατί από μια αντιμνημονιακή ρητορική, συγκυριακού και αδιέξοδου χαρακτήρα, ενόψει των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών, προχωράνε, θέλω να πιστεύω, πολύ πιο ειλικρινώς, σε μια πιο αξιόπιστη προσέγγιση σε σχέση με τα οικονομικά θέματα και την πολιτική που πρέπει ν’ ακολουθηθεί.
•    Εμείς θα επιδιώξουμε πολιτικά με ειλικρίνεια, με αξιοπιστία, την ευρύτερη αυτή συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, γιατί πιστεύουμε, το έχει δείξει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ότι αυτή η κρίση πρέπει μόνο με εθνικούς όρους και με την ευρύτερη συνεννόηση, να αντιμετωπισθεί και να την υπερβούμε συλλογικά.
Άρα λοιπόν, αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία θα προχωρήσουμε, με αξιοπιστία και ειλικρίνεια. Με ευρύτερες συγκλίσεις και συνεννοήσεις, που θα επιδιώξουμε. Έχουμε μια εθνική ευθύνη ως κυβέρνηση. Αυτή την ευθύνη, θα την υπερασπισθούμε και θέλω να πιστεύω ότι και τ’ άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το θεσμικό του ρόλο και την πολιτική ευθύνη που πρέπει να το διακρίνουν, θ’ ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση-πρόκληση του Πρωθυπουργού, πρόκληση για τη χώρα και το λαό.