1 Νοε 2010

Τούμπα για αναδιάρθρωση χρέους από τον Πάγκαλο και την κυβέρνηση


Την αμηχανία της κυβέρνησης και την έντονη αντίδραση της Ν.Δ., που την κατηγόρησε για κρυφή ατζέντα, προκάλεσαν χθεσινές δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, με τις οποίες άφησε ανοιχτή την πόρτα για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της χώρας, κάτι που κατ' επανάληψη έχει αποκλείσει ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, αργά το απόγευμα τόσο ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος όσο και η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος και τις φωτιές που άναψαν με νέες παρεμβάσεις τους, έκαναν το άσπρο μαύρο και τα πήραν όλα πίσω!

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε χθες  ότι «η δαιμονοποίηση της αναδιάρθρωσης είναι παράταιρη, τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει, να το αποτρέψουμε».

Στο ίδιο πνεύμα, χθες το πρωί στη ΝΕΤ είπε ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι προς όφελός μας η αναδιάρθρωση του χρέους.

Αποπομπή ζήτησε η Ν.Δ.

Η Ν.Δ. αντέδρασε άμεσα. Ζήτησε την αποπομπή του κ. Πάγκαλου εφόσον, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της, «ο πρωθυπουργός εννοεί τα όσα έχει πει εναντίον της αναδιάρθρωσης του χρέους». «Είτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επενδύει στη χρεοκοπία της χώρας είτε άθελά του ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε στον ελληνικό λαό το πραγματικό περιεχόμενο και το σκοπό του πρόσφατου εκλογικού εκβιασμού του κ. Παπανδρέου» δήλωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος. Και πρόσθεσε: «Κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Παπανδρέου πρέπει να απαντήσει ο ίδιος επί της ουσίας και αν μεν ο αντιπρόεδρός του έβλαψε τη χώρα, να τον αποπέμψει».

Στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός, αλλά τελικώς κατέληξαν να κατηγορήσουν τη Ν.Δ. για διαστρέβλωση.

Πρώτος το έκανε ο κ. Πάγκαλος, που δήλωσε ότι έκανε «μια θεωρητική συζήτηση για τη σχέση μιας οποιασδήποτε χώρας με το χρέος που τη βαρύνει». Και πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. έχει φαντασιώσεις και διαθέτει εκπληκτικές ικανότητες διαστροφής όλων όσων περιλαμβάνονται στο δημόσιο διάλογο. Αφού κατέστρεψε ως κυβέρνηση την οικονομία, προσπαθεί τώρα με τις συκοφαντίες, τις αφελείς διαβολές και το κουτσομπολιό να λοβοτομήσει το πολιτικό και επιστημονικό προσωπικό της χώρας».

Ακολούθως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής κατηγόρησε τη Ν.Δ. για σενάρια συνωμοσίας και συνειδητή διαστρέβλωση των δηλώσεων του Θ. Πάγκαλου. «Η πάγια θέση της κυβέρνησης είναι η απαρέγκλιτη τήρηση των στόχων του προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση», τόνισε.

ΠΗΓΗ: enet.gr