1 Νοε 2010

Απάντηση Υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση του Άγγελου Μανωλάκη για την ΑΕΔΙΚ.




Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελου Μανωλάκη για τον σχεδιασμό μιας αναπτυξιακής πορείας για την ΑΕΔΙΚ, αναφέρει ότι το επιχειρησιακό-αναπτυξιακό σχέδιο θα κινηθεί στους εξής άξονες:


« 1. Στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφαλείας στις εγκαταστάσεις και τα πρανή της Διώρυγας με την χρήση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών…
2. Στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας…
3. Στην τουριστική αξιοποίηση της Διώρυγας, όπου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχουν ξεκινήσει εργασίες για την ανάδειξη του αρχαίου δίολκου, ενώ μεταξύ άλλων διερευνάται το θέμα της ίδρυσης μουσείου για την ιστορία και τη λειτουργία αυτής.
4. Στη διεύρυνση της εμπορικής δραστηριότητας….και την παρουσίαση των παρεχομένων από την ΑΕΔΙΚ υπηρεσιών ναυσιπλοΐας στις αγορές της Τουρκίας, της Μαύρης Θάλασσας, και της Αδριατικής..»


Η απάντηση του Υπουργού επισημαίνει τέλος ότι η προθεσμία προκειμένου να υποβληθεί από την εταιρεία το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο, το οποίο θα αφορά την περίοδο 2011 έως  2013, στην αρμόδια διεύθυνση, λήγει την 30.11.2010.

Κατόπιν των ανωτέρω εξελίξεων ο κ. Μανωλάκης θέλει να εκφράσει την αισιοδοξία του για το γεγονός ότι επιτέλους διαμορφώνεται μια αναπτυξιακή στρατηγική για την συνολική αξιοποίηση του κεφαλαίου που ονομάζεται Διώρυγα Κορίνθου και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί στενά τόσο την υποβολή εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας του επιχειρησιακού αυτού σχεδίου, όσο και την μετέπειτα εφαρμογή του.